Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 22 april 2026

 

Romeinen 1:20

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want Zijn onzienlijke dingen worden, van de schepping der wereld aan, uit de schepselen verstaan en doorzien, beide Zijn eeuwige kracht en Goddelijkheid, opdat zij niet te verontschuldigen zouden zijn." (Ro 1:20 STV)

"Want sinds hij de wereld heeft geschapen, kunnen ze met hun verstand uit de schepping opmaken wat niet gezien kan worden: zijn eeuwige macht en zijn Godzijn. Te verontschuldigen zijn ze dus niet!"

"Want hetgeen van Hem niet gezien kan worden, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid, wordt sedert de schepping der wereld uit zijn werken met het verstand doorzien, zodat zij geen verontschuldiging hebben."

"Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar. Er is niets waardoor zij te verontschuldigen zijn,"

"God is wel onzichtbaar, maar Zijn werk (alles wat Hij heeft geschapen) bewijst Zijn eeuwige kracht. Want sinds het ontstaan van de wereld is Zijn bestaan duidelijk te herkennen uit wat Hij gemaakt heeft. Daarom hebben de mensen geen enkele verontschuldiging."

 

Overdenking van vandaag:

De aanraking van de hand van de Meester is overal om ons heen. We zien het in de orde, schoonheid en oogverblindende verscheidenheid van de schepping. De grote uitgestrektheid van de ruimte, met zijn miljarden sterren, samen met de ongelooflijke wereld van de microscopie zijn allemaal getuigenissen van een Organisator met grote creativiteit. God heeft zijn vingerafdrukken achtergelaten in zijn gehele wereld zodat we kunnen weten dat hij hier geweest is en het werk van zijn handen niet zal opgeven.

 

Gebed:

God, ik dank u voor uw creatie. Dank u voor de schoonheid en verscheidenheid. Dank u voor de wisselende seizoenen en de schoonheid van de lente. Maar ik dank u vooral voor de keuze uzelf te laten zien aan ons, uw schepselen. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

21 april 2026 Johannes 10:28-30
20 april 2026 1 Korinthiėrs 15:55-57
19 april 2026 1 Korinthiėrs 15:20-22
18 april 2026 Romeinen 10:9-10
17 april 2026 1 Korinthiėrs 1:18
16 april 2026 Romeinen 13:8
15 april 2026 Romeinen 13:6-7
 

Home