Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 20 april 2026

 

1 Korinthiėrs 15:55-57

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Dood, waar is uw prikkel? Hel, waar is uw overwinning? De prikkel nu des doods is de zonde; en de kracht der zonde is de wet. Maar Gode zij dank, Die ons de overwinning geeft door onzen Heere Jezus Christus." (1Co 15:55-57 STV)

"Dood, waar is je overwinning? Dood, waar is je wapentuig? De dood heeft als wapen de zonde, en de zonde ontleent haar kracht aan de wet. Maar God zij gedankt die ons de overwinning geeft door onze Heer Jezus Christus!"

"Dood, waar is uw overwinning? Dood, waar is uw prikkel? De prikkel des doods is de zonde en de kracht der zonde is de wet. Maar Gode zij dank, die ons de overwinning geeft door onze Here Jezus Christus."

"Dood, waar is je overwinning? Dood, waar is je angel?' De angel van de dood is de zonde, en de zonde ontleent haar macht aan de wet. Maar laten we God danken, die ons door Jezus Christus, onze Heer, de overwinning geeft."

"Dood, je kunt de overwinning wel vergeten. Dood, wat voor kwaad zul je nu nog doen?" De dood kan ons nu nog kwaad doen door de zonde. En de zonde is zo sterk omdat de wet bestaat. Maar God zij dank! Hij geeft ons, door onze Here Jezus Christus, de overwinning over de zonde en de dood."

 

Overdenking van vandaag:

Overwinning! Uiteindelijke overwinning! Als je niet het antwoord hebt voor de grootste test van het leven, de dood, dan heb je geen overwinning. Ieder jaar wordt de Eredivisie gespeeld en de Tour de France gereden. De kampioen is winnaar voor slechts één jaar. Maar een christen is een kampioen voor eeuwig, want in Jezus, heeft een christen overwinning over de dood.

 

Gebed:

Dank u God dat u mij overwinning geeft in Jezus Christus. Maak zijn wil triomfantelijk aanwezig in mij in mijn dagelijkse strijd met zonde, net zoals het zal worden wanneer hij me opwekt uit de dood en mij bij u thuis brengt. Door mijn zegevierende Koning vraag ik het. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

19 april 2026 1 Korinthiėrs 15:20-22
18 april 2026 Romeinen 10:9-10
17 april 2026 1 Korinthiėrs 1:18
16 april 2026 Romeinen 13:8
15 april 2026 Romeinen 13:6-7
14 april 2026 1 Korinthiėrs 15:1-4
13 april 2026 Romeinen 3:23-24
 

Home