Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 18 april 2026

 

Romeinen 10:9-10

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"[Namelijk], indien gij met uw mond zult belijden den Heere Jezus, en met uw hart geloven, dat God Hem uit de doden opgewekt heeft, zo zult gij zalig worden. Want met het hart gelooft men ter rechtvaardigheid en met den mond belijdt men ter zaligheid." (Ro 10:9-10 STV)

"Als u met uw mond belijdt: Jezus is de Heer, en met uw hart gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, wordt u gered. Want geloven doen we met ons hart, en daardoor vinden we rechtvaardiging; belijden doen we met onze mond, en dat brengt ons redding."

"Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult gij behouden worden; want met het hart gelooft men tot gerechtigheid en met de mond belijdt men tot behoudenis."

"Als uw mond belijdt dat Jezus de Heer is en uw hart gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, zult u worden gered. Als uw hart gelooft, zult u rechtvaardig worden verklaard; als uw mond belijdt, zult u worden gered."

"Want als u zegt dat Jezus Christus uw Heer is en als u met uw hele hart gelooft dat God Hem uit de dood heeft opgewekt, zult u gered worden. Door met uw hele hart op Christus te vertrouwen, wordt u rechtvaardig verklaard. En door daarvoor uit te komen, wordt u gered."

 

Overdenking van vandaag:

Stel je voor dat Jezus trots op je is! Hij zei dat als je hem belijdt voor anderen hier op aarde, hij voor ons zal spreken in de hemel. Jezus belijden als onze Heer is gewoon de waarheid erkennen. Maar voor gelovigen is het meer dan dat, omdat bij het eind van de tijd iedere knie zal buigen en elke tong zijn naam zal bekennen. Voor ons, Jezus belijden is zijn triomf verwachten waarin we zullen delen.

 

Gebed:

Almachtige God, uw Zoon is mijn Heer. Ik hou van hem en prijs hem voor zijn verlossend offer. Ik dank hem voor zijn overwinning op het graf. Ik bewonder zijn genade die offerend en triomferend is. Jezus is Heer. Ik weet dat het aangenaam klinkt in uw oren, dus ik zeg het nogmaals, Jezus is mijn Heer. Dank u dat u zo groot bent dat u uw zoon gaf. In de naam van mijn Heer en Heiland, Jezus de timmerman, geef ik deze dank. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

17 april 2026 1 Korinthiėrs 1:18
16 april 2026 Romeinen 13:8
15 april 2026 Romeinen 13:6-7
14 april 2026 1 Korinthiėrs 15:1-4
13 april 2026 Romeinen 3:23-24
12 april 2026 Lukas 9:23-24
11 april 2026 1 Petrus 2:24
 

Home