Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 13 maart 2024

 

Galaten 3:13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Christus heeft ons verlost van den vloek der wet, een vloek geworden zijnde voor ons; want er is geschreven: Vervloekt is een iegelijk, die aan het hout hangt." (Ga 3:13 STV)

"Maar Christus heeft ons van de vloek van de wet vrijgekocht door voor ons een vervloekte te worden. Want er staat geschreven: Een vloek rust op iedereen die aan een paal is gehangen."

"Christus heeft ons vrijgekocht van de vloek der wet door voor ons een vloek te worden; want er staat geschreven: Vervloekt is een ieder, die aan het hout hangt."

"Maar Christus Jezus heeft ons vrijgekocht van deze vloek door voor ons te worden vervloekt, want er staat geschreven: 'Vervloekt is ieder mens die aan een paal hangt.'"

"Christus heeft ons vrijgekocht van de vloek die de wet over ons bracht, door voor ons die vloek op Zich te nemen. Er staat immers: "Wie aan een paal is opgehangen, is vervloekt."

 

Overdenking van vandaag:

Vervloekt! Niet alleen in de zin dat hij bespot werd en dat zijn tegenstanders hem vervloekten, maar in de zin dat hij de vloek van de dood ontving als gevolg van onze zonde. Hij deed wat afschuwelijk en schandalig was; hij stierf op een Kruis - hing aan een boom voor een honende menigte, geŽxecuteerd als onmenselijk tuig.  

Maar de schoonheid van zijn schaamte en schande is dat God het onze verlossing maakte. Jezus' spot en vloek kocht ons vrij van de vloek van onze eigen zonden. Prijs God! Prijs Jezus!

 

Gebed:

Almachtige Vader, ik kan zelfs niet pretenderen uw wegen te peilen en waarom u van uzelf een dergelijk gruwelijk offer eist om mij vrij te kopen. Dierbare Heiland, ik kan me niet voorstellen hoe het was om voor een menigte te hangen en de zonde van de hele wereld te dragen. Het enige wat ik kan doen is de Heilige Geest vragen om mijn gedachten en woorden de dankbaarheid van mijn hart over te dragen als hij nu voor mij bemiddelt. Dank u! Prijs u! Mag mijn leven u echt eren! In de machtige naam van Jezus, prijs ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 maart 2024 Kolossensen 3:12
11 maart 2024 1 KorinthiŽrs 3:11
10 maart 2024 Galaten 3:10-11
9 maart 2024 Romeinen 3:9-10
8 maart 2024 Psalm 3:8
7 maart 2024 Filippensen 3:7-8
6 maart 2024 Genesis 3:6
 

Home