Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 17 april 2026

 

1 Korinthiėrs 1:18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want het woord des kruises is wel dengenen, die verloren gaan, dwaasheid; maar ons, die behouden worden, is het een kracht Gods;" (1Co 1:18 STV)

"De boodschap van het kruis is voor mensen die verloren gaan, dwaasheid, maar voor wie gered worden, voor ons, is ze een goddelijke kracht."

"Want het woord des kruises is wel voor hen, die verloren gaan, een dwaasheid, maar voor ons, die behouden worden, is het een kracht Gods."

"De boodschap over het kruis is dwaasheid voor wie verloren gaan, maar voor ons die worden gered is het de kracht van God."

"Het bericht dat Christus voor ons aan het kruis gestorven is, klinkt de mensen die verloren gaan als onzin in de oren. Maar voor ons die gered worden, is het de kracht van God."

 

Overdenking van vandaag:

Macht! Wij houden van macht. We houden van het geluid en de woede van de macht. We houden van het vermogen dat macht brengt om dingen te veranderen. Maar de grootste macht ooit ontketend op deze aarde was de macht die getoond werd toen de Almachtige God zijn macht en woede inhield, terwijl zijn zoon werd vervolgd en vermoord. Hij deed het, dus kan hij ons redden. Dat is nog eens een ontzagwekkende vertoon van macht, en het werd getoond speciaal voor ons!

 

Gebed:

Heilige en Majestueuze God in de hoge, ik prijs u voor ongelooflijke macht en kracht. Maar ik dank u ook voor uw liefde die de vrijlating van die macht begeleidt. Dank u voor de wetenschap dat ik maar stof ben zonder uw voedende Geest. Dank u dat u mij redde door het inhouden van uw machtige kracht, zodat ik genade kon verkrijgen door uw opofferende macht. Dankzij Jezus' genade, en in zijn heilige naam, zeg ik dit gebed. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

16 april 2026 Romeinen 13:8
15 april 2026 Romeinen 13:6-7
14 april 2026 1 Korinthiėrs 15:1-4
13 april 2026 Romeinen 3:23-24
12 april 2026 Lukas 9:23-24
11 april 2026 1 Petrus 2:24
10 april 2026 Romeinen 5:6-8
 

Home