Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 10 april 2026

 

Romeinen 5:6-8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want Christus, als wij nog krachteloos waren, is te Zijner tijd voor de goddelozen gestorven. Want nauwelijks zal iemand voor een rechtvaardige sterven; want voor den goede zal mogelijk iemand ook bestaan te sterven. Maar God bevestigt Zijn liefde jegens ons, dat Christus voor ons gestorven is, als wij nog zondaars waren." (Ro 5:6-8 STV)

"Toen wij nog hulpeloos waren, is Christus voor ons, goddeloze mensen, gestorven op de tijd die door God is vastgesteld. Het valt ons al zwaar ons leven te geven voor iemand die geen kwaad heeft gedaan. Hoogstens brengen we de moed op, ons leven te geven voor een bijzonder goed mens. Maar Christus is voor ons gestorven, terwijl wij nog een zondig leven leidden. Zo laat God ons duidelijk zien hoeveel hij van ons houdt."

"zo zeker als Christus, toen wij nog zwak waren, te zijner tijd voor goddelozen is gestorven. Want niet licht zal iemand voor een rechtvaardige sterven; maar misschien heeft iemand nog de moed voor een goede te sterven. God echter bewijst zijn liefde jegens ons, doordat Christus, toen wij nog zondaren waren, voor ons gestorven is."

"Toen wij nog hulpeloos waren is Christus immers voor ons, die op dat moment nog schuldig waren, gestorven. Er is bijna niemand die voor een rechtvaardig mens wil sterven; slechts een enkeling durft voor een goed mens zijn leven te geven. Maar God bewees ons zijn liefde doordat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren."

"Christus is immers toen wij nog hulpeloos waren, op het juiste ogenblik voor slechte mensen gestorven. Is er iemand die voor een onschuldig mens wil sterven? Nauwelijks! Misschien gaat iemand nog zover dat hij zijn leven geeft voor een goed mens. Maar God heeft ons Zijn grote liefde getoond door Christus te sturen en Hem voor ons te laten sterven toen wij nog schuldige zondaars waren."

 

Overdenking van vandaag:

Jezus stierf niet voor ons omdat hij hoge verwachtingen had van wie we zijn of wat we zouden worden. Nee, hij stierf voor ons, omdat hij precies wist wie we zijn en wat we zouden zijn zonder hem. Alle lof aan God; we zijn nu Gods gerechtigheid omdat Jezus onze zonden op zich nam en ons daarvoor in de plaats Gods genade en gerechtigheid gaf (2 KorinthiŽrs 5:17-21).

 

Gebed:

Heilige God, dank u voor Jezus, mijn redder. Woorden zijn ontoereikend om mijn liefde en toewijding aan u uit te drukken als dank voor zo'n ongelooflijk cadeau! Door hem geef ik mijn leven en mijn dank aan u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

9 april 2026 HebrŽen 1:3
8 april 2026 Romeinen 5:10
7 april 2026 Galaten 2:20
6 april 2026 Jakobus 5:16
5 april 2026 2 KorinthiŽrs 5:14-15
4 april 2026 EfeziŽrs 1:7
3 april 2026 HebrŽen 12:2
 

Home