Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 8 april 2026

 

Romeinen 5:10

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want indien wij, vijanden zijnde, met God verzoend zijn door den dood Zijns Zoons, veel meer zullen wij, verzoend zijnde, behouden worden door Zijn leven." (Ro 5:10 STV)

"We stonden op voet van vijandschap met God, maar zijn weer met hem verzoend door de dood van zijn Zoon. Nu we eenmaal met hem verzoend zijn, zullen we des te zekerder gered worden door het lťven van zijn Zoon."

"Want als wij, toen wij vijanden waren, met God verzoend zijn door de dood zijns Zoons, zullen wij veel meer, nu wij verzoend zijn, behouden worden, doordat Hij leeft;"

"Werden we in de tijd dat we nog Gods vijanden waren al met hem verzoend door de dood van zijn Zoon, des te zekerder is het dat wij, nu we met hem zijn verzoend, worden gered door diens leven."

"Vroeger waren wij vijanden van God. Maar doordat Gods Zoon Zijn leven voor ons gaf, is die vijandschap veranderd in vriendschap. En omdat Jezus leeft, zijn wij voor altijd veilig."

 

Overdenking van vandaag:

Jezus stierf niet alleen voor mijn zonden; hij leeft voor mij. Hij is feitelijk aan Gods rechterhand en verklaart mij als zijn eigendom (zie 1 Johannes 2:1-2). Als hij bereid was te sterven om mij te redden, zal hij nu dan iets achterhouden terwijl hij leeft en zegeviert over de dood?

 

Gebed:

Heilige en Rechtvaardige Vader, ik dank u voor Jezus, die aan uw zijde is en die mijn hart kent, mijn strijd en mijn wereld. Ik dank u voor uw voortdurende zorg en bescherming door al mijn problemen en triomfen heen. Maak alstublieft uw aanwezigheid vandaag nog duidelijker bekend dan ooit als ik probeer u te dienen met volledige toewijding. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

7 april 2026 Galaten 2:20
6 april 2026 Jakobus 5:16
5 april 2026 2 KorinthiŽrs 5:14-15
4 april 2026 EfeziŽrs 1:7
3 april 2026 HebrŽen 12:2
2 april 2026 MatthŽus 20:17-19
1 april 2026 Psalm 14:1
 

Home