Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 12 maart 2024

 

Kolossensen 3:12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zo doet dan aan, als uitverkorenen Gods, heiligen en beminden, de innerlijke bewegingen der barmhartigheid, goedertierenheid, ootmoedigheid, zachtmoedigheid, lankmoedigheid;" (Col 3:12 STV)

"U bent door God uitgekozen, hem behoort u toe en hij heeft u lief. Kleed u dus met medeleven, goedheid, bescheidenheid, zachtmoedigheid en geduld."

"Doet dan aan, als door God uitverkoren heiligen en geliefden, innerlijke ontferming, goedheid, nederigheid, zachtmoedigheid en geduld."

"Omdat God u heeft uitgekozen, omdat u zijn heiligen bent en hij u liefheeft, moet u zich kleden in innig medeleven, in goedheid, bescheidenheid, zachtmoedigheid en geduld."

"Omkleed u, omdat God u heeft uitgekozen en zoveel van u houdt, zelf ook met innerlijk medeleven, goedheid, nederigheid, zachtaardigheid en geduld."

 

Overdenking van vandaag:

Wat een ongelooflijke gedachte! Wij zijn zo bijzonder geliefd als Gods gekozen en heilige kinderen. Geen wonder dat God ons oproept tot een levensstijl van medeleven, goedheid, bescheidenheid, zachtmoedigheid en geduld! Bedenk hoe vaak onze Vader deze eigenschappen bij ons moest gebruiken! Hoe kunnen wij niet met anderen delen wat God zo overvloedig met ons heeft gedeeld?

 

Gebed:

Vader in de hemel, dank u dat u mij zo hoog waardeert. Terwijl ik weet dat ik soms te kort schiet in hoe u wilt dat ik ben, en dat er veel redenen zijn om mij niet te kiezen als uw geliefde en heilige kind, dank ik u dat u mij zo rijkelijk liefgehad heeft en mij zo veel waarde geeft! Alstublieft, werk krachtig in mij door uw Heilige Geest om mij meer op u te doen lijken, niet voor mijn glorie, maar voor uw glorie. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 maart 2024 1 Korinthiėrs 3:11
10 maart 2024 Galaten 3:10-11
9 maart 2024 Romeinen 3:9-10
8 maart 2024 Psalm 3:8
7 maart 2024 Filippensen 3:7-8
6 maart 2024 Genesis 3:6
5 maart 2024 Spreuken 3:5-6
 

Home