Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 7 april 2022

 

Galaten 2:20

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ik ben met Christus gekruist; en ik leef, [doch] niet meer ik, maar Christus leeft in mij; en hetgeen ik nu in het vlees leef, dat leef ik door het geloof des Zoons van God, Die mij liefgehad heeft, en Zichzelven voor mij overgegeven heeft." (Ga 2:20 STV)

"Ik leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn huidige aardse bestaan leid ik in geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zijn leven voor mij heeft gegeven."

"Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, [dat is], niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij. En voor zover ik nu [nog] in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en Zich voor mij heeft overgegeven."

"ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn leven hier op aarde leef ik in het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zich voor mij heeft prijsgegeven."

"Ik ben samen met Christus aan het kruis gestorven. Daarom leef ik zelf niet meer, maar Christus leeft in mij. Zolang ik nog in dit lichaam ben, leef ik door het geloof in de Zoon van God. Hij hield zoveel van mij dat Hij Zijn leven voor mij heeft gegeven."

 

Overdenking van vandaag:

Toen we werden gedoopt in Christus, deelden wij in zijn kruisiging en werden we opgewekt tot een nieuw persoon. Christus leeft in ons. De echte uitdaging voor ons is Christus te zijn, levend in onze wereld! Onze motivatie? Niet om heil te verdienen, die is ons al gegeven door genade, maar hem te eren die alles opofferde om ons te redden. (Zie Romeinen 6:1-14)

 

Gebed:

Dank u, God, dat u mij liefhebt en dat u Jezus stuurde om mij te verlossen van mijn zonde. Ik bevestig vandaag dat ik zal leven door geloof in uw Zoon die zichzelf gaf waardoor ik voor eeuwig bij u kan zijn. Ik vraag voor uw hulp zodat door uw Geest, Jezus' leven te zien is in mij. Door hem bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

6 april 2022 Jakobus 5:16
5 april 2022 2 KorinthiŽrs 5:14-15
4 april 2022 EfeziŽrs 1:7
3 april 2022 HebrŽen 12:2
2 april 2022 MatthŽus 20:17-19
1 april 2022 Psalm 14:1
31 maart 2022 Jesaja 53:5-6
 

Home