Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 2 april 2026

 

MatthŽus 20:17-19

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En Jezus, opgaande naar Jeruzalem, nam tot Zich de twaalf discipelen alleen op den weg, en zeide tot hen: Ziet, wij gaan op naar Jeruzalem, en de Zoon des mensen zal den overpriesteren en Schriftgeleerden overgeleverd worden, en zij zullen Hem ter dood veroordelen; En zij zullen Hem den heidenen overleveren, om Hem te bespotten en te geselen, en te kruisigen; en ten derden dage zal Hij weder opstaan." (Mt 20:17-19 STV)

"Op weg naar Jeruzalem nam Jezus de twaalf apart en hij zei tegen hen: 'Zoals jullie weten, zijn we nu op weg naar Jeruzalem. Daar zal de Mensenzoon worden uitgeleverd aan de opperpriesters en de schriftgeleerden, en ze zullen hem ter dood veroordelen en hem uitleveren aan de heidenen. Die zullen hem bespotten en geselen en aan het kruis slaan, maar op de derde dag zal hij door God worden opgewekt.'"

"Toen Jezus zou opgaan naar Jeruzalem, nam Hij de twaalven terzijde, en onderweg sprak Hij tot hen: Zie, wij gaan op naar Jeruzalem en de Zoon des mensen zal overgeleverd worden aan de overpriesters en schriftgeleerden en zij zullen Hem ter dood veroordelen. En zij zullen Hem overleveren aan de heidenen om Hem te bespotten en te geselen en te kruisigen, en ten derden dage zal Hij opgewekt worden."

"Onderweg naar Jeruzalem nam Jezus de twaalf leerlingen apart. Hij zei tegen hen: 'We zijn nu op weg naar Jeruzalem, waar de Mensenzoon zal worden uitgeleverd aan de hogepriesters en de schriftgeleerden, die hem ter dood zullen veroordelen. Ze zullen hem uitleveren aan de heidenen, die de spot met hem zullen drijven en hem zullen geselen en kruisigen. Maar op de derde dag zal hij worden opgewekt uit de dood.'"

"Onderweg naar Jeruzalem nam Jezus Zijn twaalf discipelen even apart. Hij vertelde hun wat er met Hem zou gebeuren als zij in de stad aankwamen. "Ik zal in handen van de leidende priesters en de godsdienstleraars vallen. Ze zullen Mij ter dood veroordelen. Daarna zal Ik worden uitgeleverd aan de Romeinen. Die zullen Mij bespotten, afranselen en kruisigen. Maar op de derde dag zal Ik weer levend worden."

 

Overdenking van vandaag:

Er is ťťn ding dat de evangeliŽn (MatteŁs, Marcus, Lucas en Johannes) heel duidelijk maken: Jezus' dood op het kruis was geen toeval. Jezus wist van de uitdaging die hem in Jeruzalem te wachten lag en hij liep er recht op af om ons te verlossen van hetzelfde noodlot. We moeten enkel onze uitdagingen willen aangaan met het geloof dat God ons zal leiden naar een overwinning die alle pijn doet overwinnen.

 

Gebed:

Heilige God en liefhebbende Vader, dank u voor uw plan om mijn zonden weg te wassen met de genade door de dood van uw zoon. Mag ik vandaag leven, bewust zijn van zijn offer en zeker van zijn overwinning over zonde en dood, zodat mijn leven uw overwinning mag weerspiegelen. In Jezus' naam, mijn liefhebbende Redder, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 april 2026 Psalm 14:1
31 maart 2026 Jesaja 53:5-6
30 maart 2026 Jesaja 53:3-4
29 maart 2026 2 KorinthiŽrs 5:21
28 maart 2026 1 TimothŽus 2:5-6
27 maart 2026 Psalm 62:7
26 maart 2026 Filippensen 1:29
 

Home