Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 1 april 2026

 

Psalm 14:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"[Een] [psalm] van David, voor den opperzangmeester. De dwaas zegt in zijn hart: Er is geen God. Zij verderven het, zij maken het gruwelijk [met] [hun] werk; er is niemand, die goed doet." (Ps 14:1 STV)

"Dwaze mensen denken bij zichzelf: 'Er is geen God.' Ze doen verschrikkelijk onrecht, de ergste dingen; er is er niet één die Gods wil doet."

"De dwaas zegt in zijn hart: Er is geen God. Zij bedrijven gruwelijke en afschuwelijke misdaden, niemand is er, die goed doet."

"Dwazen denken: Er is geen God. Verdorven zijn ze, en gruwelijk hun daden, geen van hen deugt."

"Een dwaas zegt bij zichzelf: "Er bestaat helemaal geen God." De mensen begaan de ergste misdaden. Niemand doet wat goed is."

 

Overdenking van vandaag:

We hebben allemaal wel eens boos onze vuist opgeheven naar 'het lot' en de duisternis vervloekt. Het één is net zo effectief als het ander. Maar ontkennen dat er een God bestaat is iets totaal anders. De hemel van God ontnemen is hetzelfde als onszelf genade, hoop en een toekomst ontnemen. Hoe dom is te vergeten dat er achter een creatie van wonder, orde, verscheidenheid, schoonheid, kracht en patroon de Maker zit. Hij is zoveel groter dan alles wat hij heeft gemaakt en we moeten hem niet durven te negeren, te ontkennen of weg te sturen.

 

Gebed:

Almachtige Here God, Schepper en Volhouder, dank u dat u er niet alleen bent, maar dat u ook bij mij bent vandaag. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

31 maart 2026 Jesaja 53:5-6
30 maart 2026 Jesaja 53:3-4
29 maart 2026 2 Korinthiërs 5:21
28 maart 2026 1 Timothëus 2:5-6
27 maart 2026 Psalm 62:7
26 maart 2026 Filippensen 1:29
25 maart 2026 1 Johannes 1:9
 

Home