Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 6 april 2026

 

Jakobus 5:16

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Belijdt elkander de misdaden, en bidt voor elkander, opdat gij gezond wordt; een krachtig gebed des rechtvaardigen vermag veel." (Jak 5:16 STV)

"Beken dus aan elkaar uw zonden en bid voor elkaar. Dan zult u genezen. Want het gebed van iemand die de wil van God doet, bezit een krachtige uitwerking."

"Belijdt daarom elkander uw zonden en bidt voor elkander, opdat gij genezing ontvangt. Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, doordat er kracht aan verleend wordt."

"Beken elkaar uw zonden en bid voor elkaar, dan zult u genezen. Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet."

"Beken daarom uw zonden aan elkaar en bid voor elkaar, zodat u genezen wordt. Want als een goed en rechtvaardig mens God om iets bidt, heeft dat een geweldige uitwerking."

 

Overdenking van vandaag:

Bekennen is twee dingen doen met onze zonde: 1) de zonde erkennen voor wat het is in Gods ogen en 2) ons ontdoen van onze geheimen en eerlijk zijn met een andere christen. Johannes' taal is machtig. Hij vermeldt dat deze bekentenis niet alleen vergiffenis brengt. Het brengt ook genezing.

 

Gebed:

Heilige Vader, ik heb gezondigd. Ik beken nu mijn eigen persoonlijke zonde van ____________. Ik vraag voor uw vergeving en voor uw Geest om mij te versterken in het overwinnen van verleiding. Ik wil voor u leven en niet dat mijn zonde, welke zonde dan ook, mij verstrikt en mij wegtrekt van u. Door Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 april 2026 2 KorinthiŽrs 5:14-15
4 april 2026 EfeziŽrs 1:7
3 april 2026 HebrŽen 12:2
2 april 2026 MatthŽus 20:17-19
1 april 2026 Psalm 14:1
31 maart 2026 Jesaja 53:5-6
30 maart 2026 Jesaja 53:3-4
 

Home