Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 5 april 2026

 

2 Korinthiërs 5:14-15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want de liefde van Christus dringt ons; Als die dit oordelen, dat, indien Een voor allen gestorven is, zij dan allen gestorven zijn. En Hij is voor allen gestorven, opdat degenen, die leven, niet meer zichzelven zouden leven, maar Dien, Die voor hen gestorven en opgewekt is." (2Co 5:14-15 STV)

"Want we zijn gegrepen door de liefde van Christus, omdat wij hebben ingezien dat één mens gestorven is voor allen. Daaruit volgt dat allen zijn gestorven. En hij stierf voor allen met de bedoeling dat zij die leven, niet langer voor zichzelf leven maar voor hem die voor hen is gestorven en door God is opgewekt."

"Want de liefde van Christus dringt ons, daar wij tot het inzicht gekomen zijn, dat een voor allen gestorven is. Dus zijn zij allen gestorven. En voor allen is Hij gestorven, opdat zij, die leven, niet meer voor zichzelf zouden leven, maar voor Hem, die voor hen gestorven is en opgewekt."

"Wat ons drijft is de liefde van Christus, omdat we ervan overtuigd zijn dat één mens voor alle mensen is gestorven, waardoor alle mensen zijn gestorven, en dat hij voor allen is gestorven opdat de levenden niet langer voor zichzelf zouden leven, maar voor hem die voor de levenden is gestorven en is opgewekt."

"Wat wij ook doen, het is omdat we er door de liefde van Christus toe gedrongen worden. Als wij geloven dat Christus voor ons allen gestorven is, moeten wij ook geloven dat wij (wat ons oude leven betreft) gestorven zijn. Hij is gestorven, opdat allen die van Hem eeuwig leven kregen, niet langer voor zichzelf zullen leven, maar voor Christus, Die voor hen gestorven en weer levend geworden is."

 

Overdenking van vandaag:

"Waarvoor leef ik?" Hoewel dit een belangrijke vraag is, is de meest belangrijk vraag: "Voor wie leef ik?" Slechts één persoon kan verzekeren dat ik nooit zal sterven, omdat hij al voor mij gestorven is en de dood overwon! Als hij bereid is voor mij te sterven, ben ik er zeker van om voor hem te gaan leven!

 

Gebed:

Overwinnende Heer, dank u dat u mij triomf over de dood geeft door Jezus, mijn Heer. Ik dank u dat u mij overwinning over de zonde geeft door zijn opofferende dood. Dank u dat u mij vandaag overwinning in mijn leven geeft wanneer ik voor hem leef. Door de kostbare naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 april 2026 Efeziërs 1:7
3 april 2026 Hebrëen 12:2
2 april 2026 Matthëus 20:17-19
1 april 2026 Psalm 14:1
31 maart 2026 Jesaja 53:5-6
30 maart 2026 Jesaja 53:3-4
29 maart 2026 2 Korinthiërs 5:21
 

Home