Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 3 april 2026

 

HebrŽen 12:2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ziende op den oversten Leidsman en Voleinder des geloofs, Jezus, Dewelke, voor de vreugde, die Hem voorgesteld was, het kruis heeft verdragen, en schande veracht, en is gezeten aan de rechter [hand] des troons van God." (Heb 12:2 STV)

"Laten we het oog gericht houden op Jezus, die ons op de weg van het geloof is voorgegaan en ons naar de volmaaktheid brengt. Om de vreugde die voor hem in het verschiet lag, heeft hij het kruis op zich genomen en de schande niet geteld. Nu zit hij aan de rechterzijde van de troon van God."

"Laat ons oog daarbij [alleen] gericht zijn op Jezus, de leidsman en voleinder des geloofs, die, om de vreugde, welke voor Hem lag, het kruis op Zich genomen heeft, de schande niet achtende, en gezeten is ter rechterzijde van de troon Gods."

"Laten we daarbij de blik gericht houden op Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof: denkend aan de vreugde die voor hem in het verschiet lag, liet hij zich niet afschrikken door de schande van het kruis. Hij hield stand en nam plaats aan de rechterzijde van de troon van God."

"Daarbij moeten wij blijven kijken naar Jezus, Die ons de weg wijst. Hij is het doel van ons geloof. Hij kon Zich aan het kruis laten slaan en de schande negeren, omdat Hij wist welke blijdschap Hem te wachten stond. En nu zit Hij op de ereplaats naast de troon van God."

 

Overdenking van vandaag:

"Hij rijdt waar hij kijkt, hij rijdt waar hij kijkt!" Die opmerking van een geÔrriteerde vrouw over haar man sprak echt de waarheid. Hij zou altijd weer het stuur draaien in de richting die hij keek.  

Dit principe geldt ook voor elk van ons en ons leven: "Leven waar we naar kijken!" Daarom is het belangrijk onze ogen op Jezus te richten! Ons leven zal volgen waar we kijken! Laten we ervoor zorgen dat onze blik op Jezus gericht is.

 

Gebed:

Almachtige en heilige God, zonder uw genade en het geschenk van uw redding, zou ik u niet kunnen benaderen met vertrouwen. Dank u voor het sturen van Jezus! Dank u wel voor zijn leven, zijn dood, zijn opstanding, zijn verheerlijking en zijn bemiddeling. Ik beloof deze dag mijn ogen op hem te houden! Door zijn heilige naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

2 april 2026 MatthŽus 20:17-19
1 april 2026 Psalm 14:1
31 maart 2026 Jesaja 53:5-6
30 maart 2026 Jesaja 53:3-4
29 maart 2026 2 KorinthiŽrs 5:21
28 maart 2026 1 TimothŽus 2:5-6
27 maart 2026 Psalm 62:7
 

Home