Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 21 maart 2026

 

Jeremia 17:7-8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gezegend [daarentegen] is de man, die op den HEERE vertrouwt, en wiens vertrouwen de HEERE is! Want hij zal zijn als een boom, die aan het water geplant is, en zijn wortelen uitschiet aan een rivier, en gevoelt het niet, wanneer er een hitte komt, maar zijn loof blijft groen; en in een jaar van droogte zorgt hij niet, en houdt niet op van vrucht te dragen." (Jer 17:7-8 STV)

"Maar wie op mij vertrouwt, zijn heil zoekt bij mij, hem gaat het goed. Hij is als een boom geplant aan een rivier, zijn wortels raken het water; hij heeft geen last van de hitte, zijn bladeren blijven groen. Hij lijdt niet onder droogte, altijd draagt hij vrucht."

"Gezegend is de man die op de HERE vertrouwt, wiens betrouwen de HERE is; hij toch zal zijn als een boom, aan het water geplant, die zijn wortels tot aan een beek uitslaat, en het niet merkt, als er hitte komt, maar welks loof groen blijft, die in een jaar van droogte geen zorg heeft en niet nalaat vrucht te dragen."

"Gezegend wie op de HEER vertrouwt, wiens toeverlaat de HEER is. Hij is als een boom geplant aan water, zijn wortels reiken tot in de rivier. Hij merkt de komst van de hitte niet op, zijn bladeren blijven altijd groen. Tijden van droogte deren hem niet, steeds weer draagt hij vrucht."

"Maar gelukkig is de man, die op de HERE vertrouwt en al zijn geloof en hoop op Hem richt. Hij lijkt op een boom die aan een rivier staat; een boom die geen hinder ondervindt van de hitte en niet lijdt onder maandenlange droogte. Zijn bladeren blijven groen en hij blijft vrucht dragen."

 

Overdenking van vandaag:

Vertrouwen. Kunnen wij op God vertrouwen? Is de Heer werkelijk trouw? Terwijl wij misschien wensen dat we leefden toen Jezus op de aarde liep of toen Jeremia onbevreesd de harde waarheid van God sprak, zijn wij vooral gezegend om nu in leven te zijn.  

Wij bevinden ons op een moment in de tijd waar wij terug kunnen kijken naar een ongelooflijke stroom van het werk van de God. Wij kunnen geschiedenis bekijken en weten dat de Vader volkomen trouw is aan zijn mensen. Wij kunnen de toekomst met onverschrokkenheid ingaan, omdat wij door ons geloof weten dat God daar al is!

 

Gebed:

Heilige God, ik weet dat u er bent! In de ochtend, in de avond, in de lange nachten, weet ik dat ik niet alleen ben. Dank u dat u mij kent en met mij gaat door al mijn dagen. Laat mij alstublieft weten dat u deze dag aanwezig bent en dat dit dagelijks is, wanneer ik ernaar streef u te eren in wat ik doe en zeg. In de naam van Jezus, mijn Heer, vraag ik dit. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

20 maart 2026 1 Petrus 2:2-3
19 maart 2026 Galaten 5:22-23
18 maart 2026 Romeinen 15:13
17 maart 2026 Psalm 23:1-3
16 maart 2026 Kolossensen 3:12
15 maart 2026 Handelingen 4:10-12
14 maart 2026 2 Petrus 1:5-8
 

Home