Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 18 maart 2026

 

Romeinen 15:13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"De God nu der hoop vervulle ulieden met alle blijdschap en vrede in het geloven, opdat gij overvloedig moogt zijn in de hoop, door de kracht des Heiligen Geestes." (Ro 15:13 STV)

"Ik bid dat God, die hun en onze hoop is, u vervult met alle vreugde en vrede die het geloof u maar kan geven, en dat uw hoop op hem steeds groter wordt door de kracht van de heilige Geest."

"De God nu der hope vervulle u met louter vreugde en vrede in uw geloof, om overvloedig te zijn in de hoop, door de kracht des Heiligen Geestes."

"Moge God, die ons hoop geeft, u in het geloof geheel en al vervullen met vreugde en vrede, zodat uw hoop overvloedig zal zijn door de kracht van de heilige Geest."

"Het is mijn verlangen dat God, Die ons hoop geeft, u door uw geloof vol zal maken van blijdschap en vrede. Dan zal uw hoop steeds sterker worden door de kracht van de Heilige Geest."

 

Overdenking van vandaag:

Hoop en vreugde kinken prachtig. Twee dingen zijn essentieel om deze twee zegeningen in ons leven te kunnen hebben. Ten eerste moeten we erop vertrouwen dat God in onze behoeften zal voorzien en ons daar zal krijgen waar wij moeten zijn. Ten tweede moeten we verwachten dat de kracht van de Heilige Geest ons zal zegenen en ons zal uitrusten met de eigenschappen die God heeft.

 

Gebed:

Grote en Machtige God, zegen mij met een groter vertrouwen in uw nabijheid en verlangen om te helpen. Lieve Vader, zegen en bekrachtig mij om diegene te kunnen zijn die u wilt dat ik ben. Vul mij met uw Geest, zodat ik mijn leven hier meer zal kunnen leiden zoals Jezus zijn leven hier op aarde leidde. In de naam van de Redder bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

17 maart 2026 Psalm 23:1-3
16 maart 2026 Kolossensen 3:12
15 maart 2026 Handelingen 4:10-12
14 maart 2026 2 Petrus 1:5-8
13 maart 2026 Romeinen 8:28
12 maart 2026 2 Petrus 1:4
11 maart 2026 Deuteronomium 7:9
 

Home