Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 17 maart 2026

 

Psalm 23:1-3

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Een psalm van David. De HEERE is mijn Herder, mij zal niets ontbreken. Hij doet mij nederliggen in grazige weiden; Hij voert mij zachtjes aan zeer stille wateren. Hij verkwikt mijn ziel; Hij leidt mij in het spoor der gerechtigheid, om Zijns Naams wil." (Ps 23:1-3 STV)

"De Heer is mijn herder, mij zal niets ontbreken. Hij brengt mij naar groene weiden, laat me rusten aan het water. Hij geeft mij kracht en leidt me langs veilige paden, zoals hij beloofd heeft."

"De HERE is mijn herder, mij ontbreekt niets; Hij doet mij nederliggen in grazige weiden; Hij voert mij aan rustige wateren; Hij verkwikt mijn ziel. Hij leidt mij in de rechte sporen om zijns naams wil."

"De HEER is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets. Hij laat mij rusten in groene weiden en voert mij naar vredig water, hij geeft mij nieuwe kracht en leidt mij langs veilige paden tot eer van zijn naam."

"De HERE is mijn herder, dus heb ik alles wat ik nodig heb! Hij laat mij uitrusten in een groene weide en wijst mij de weg langs kabbelende beekjes. Hij verfrist mijn innerlijk en leidt mij op de weg, waar Zijn recht geldt, tot eer van Zijn naam."

 

Overdenking van vandaag:

Hij verlost mijn ziel. Wauw, dat klinkt zo goed. Maar het is meer dan woorden. Wanneer we het punt bereikt hebben dat we niet meer verder kunnen, zegent God ons met kracht om gewoon door te kunnen gaan. Als we in een strijd verwikkeld zijn en de dingen moeilijk zijn, dan houdt zijn kracht ons overeind en gaan wij naar de overwinning. Wanneer we overwinningen behalen in zijn naam, dan kunnen we op vleugels zweven als arenden. Hij is een herder en meer. Hij is de Rots en de Steun van ons leven!

 

Gebed:

Goedhartige Herder, help me om vannacht te rusten in uw genade en in de zekerheid dat u dichtbij bent. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

16 maart 2026 Kolossensen 3:12
15 maart 2026 Handelingen 4:10-12
14 maart 2026 2 Petrus 1:5-8
13 maart 2026 Romeinen 8:28
12 maart 2026 2 Petrus 1:4
11 maart 2026 Deuteronomium 7:9
10 maart 2026 1 Petrus 3:15
 

Home