Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 3 maart 2026

 

Jesaja 55:8-9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want Mijn gedachten zijn niet ulieder gedachten, en uw wegen zijn niet Mijn wegen, spreekt de HEERE. Want [gelijk] de hemelen hoger zijn dan de aarde, alzo zijn Mijn wegen hoger dan uw wegen, en Mijn gedachten dan ulieder gedachten." (Jes 55:8-9 STV)

"Dit zegt de Heer: 'Jullie plannen zijn niet de mijne, ik ga andere wegen dan jullie. Zoals de hemel uitreikt boven de aarde, zo ook gaan mijn wegen jullie wegen te boven, zo ook overtreffen mijn plannen die van jullie."

"Want mijn gedachten zijn niet uw gedachten en uw wegen zijn niet mijn wegen luidt het woord des HEREN. Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn gedachten dan uw gedachten."

"Mijn plannen zijn niet jullie plannen, en jullie wegen zijn niet mijn wegen–spreekt de HEER. Want zo hoog als de hemel is boven de aarde, zo ver gaan mijn wegen jullie wegen te boven, en mijn plannen jullie plannen."

"Mijn plannen zijn niet dezelfde als die van u en mijn gedachten zijn niet uw gedachten! Net zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan die van u. Evenzo zijn mijn gedachten hoger dan de uwe."

 

Overdenking van vandaag:

Ongeacht hoe hard we proberen het respect van God te bemerken; hij is nog steeds God en wij zijn het niet. We moeten altijd onthouden dat de oorspronkelijke, primaire zonde was te proberen te worden zoals God in termen van kennis en begrip.  

We kennen God, maar we kunnen nooit volledig alles over hem weten. We horen zijn karakter over te nemen, maar we kunnen niet zelf zijn majesteit, gerechtigheid of heiligheid naderen. Dit is zowel spannend als frustrerend.  

Maar de belofte blijft dat op een dag we net als hem zullen zijn en hem zien zoals hij is (1 Johannes 3:1-3) en we hem volledig kennen zoals hij ons volledig kent (1 Korintiërs 13:11-12).

 

Gebed:

Barmhartige Herder, dank u dat u zo geduldig met me bent als ik uw heilige en goddelijke karakter niet volledig kan begrijpen en beseffen. Dank u voor het sturen van Jezus waardoor ik u beter kan leren kennen en vertrouwen dat u mij beter kent dan ik mezelf ken. Ik kijk er naar uit om tegenover u te staan wanneer Jezus komt om me naar huis te brengen. Tot die dag; weet alstublieft dat ik van u hou. In de naam van Jezus geef ik u mijn dank en lof. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

2 maart 2026 Job 23:10-11
1 maart 2026 Psalm 73:25-26
28 februari 2026 2 Timothëus 1:7
27 februari 2026 1 Johannes 3:18
26 februari 2026 1 Johannes 4:9
25 februari 2026 Matthëus 22:37-39
24 februari 2026 1 Johannes 4:19
 

Home