Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 25 februari 2026

 

MatthŽus 22:37-39

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En Jezus zeide tot hem: Gij zult liefhebben den Heere, uw God, met geheel uw hart, en met geheel uw ziel, en met geheel uw verstand. Dit is het eerste en het grote gebod. En het tweede aan dit gelijk, [is]: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelven." (Mt 22:37-39 STV)

"'Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en heel uw ziel, en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede gebod is even belangrijk als het eerste: u moet uw naaste liefhebben als uzelf."

"Hij zeide tot hem: Gij zult de Here, uw God, liefhebben met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw verstand. Dit is het grote en eerste gebod. Het tweede, daaraan gelijk, is: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf."

"Hij antwoordde: 'Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf."

"Jezus antwoordde: "Heb de Here, uw God, lief met heel uw hart, ziel en verstand. Dit gebod is het eerste en het belangrijkste Het tweede, even belangrijke gebod is: 'Houd net zoveel van uw medemens als van uzelf.'"

 

Overdenking van vandaag:

Sommige dingen in het leven zijn echt niet ingewikkeld. Leven voor Jezus kan teruggebracht worden naar twee principes: hou van God met alles wat je bent en hebt, en hou van anderen en behandel ze zoals jij behandelt wil worden. Niet te moeilijk om te begrijpen. Ik denk dat het doen meer de uitdaging is!

 

Gebed:

Levende en enige ware God. Alstublieft, accepteer het werk van mijn handen, de woorden van mijn mond, de momenten van mijn rust en de liefde van mijn hart als mijn aanbidding van u van deze dag. Ik bid dat dit u tevreden stelt. In de naam van uw zoon, mijn heer Jezus, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 februari 2026 1 Johannes 4:19
23 februari 2026 EfeziŽrs 2:4-5
22 februari 2026 1 Johannes 4:18
21 februari 2026 Romeinen 13:9-10
20 februari 2026 Spreuken 17:9
19 februari 2026 1 Johannes 4:11-12
18 februari 2026 Romeinen 8:38-39
 

Home