Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 7 januari 2024

 

1 Johannes 1:7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar indien wij in het licht wandelen, gelijk Hij in het licht is, zo hebben wij gemeenschap met elkander, en het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde." (1Jo 1:7 STV)

"Maar als we de weg van het licht bewandelen, zoals hij staat in het licht, dan zijn we met elkaar verbonden en maakt het bloed van zijn Zoon Jezus ons rein van elke zonde."

"maar indien wij in het licht wandelen, gelijk Hij in het licht is, hebben wij gemeenschap met elkander; en het bloed van Jezus, zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde."

"Maar gaan we onze weg in het licht, zoals hijzelf in het licht is, dan zijn we met elkaar verbonden en reinigt het bloed van Jezus, zijn Zoon, ons van alle zonde."

"Maar als wij in het licht van God leven, zijn wij één met elkaar en wast het bloed van Zijn Zoon Jezus ons schoon van al onze zonden."

 

Overdenking van vandaag:

Wanneer we dichter tot de Heer naderen en voor hem leven, komen twee geweldige zegeningen tot ons. Ten eerste ontdekken we dat onze zonden vergeven worden en dat we gereinigd worden van de zonden dankzij het liefdevolle offer van Jezus.  

Ten tweede ervaren we dat we niet alleen zijn in deze prachtige reiniging. Echte vriendschap onder gelovigen begint wanneer mensen die zoeken naar de Heer elkaar vinden in zijn aanwezigheid. Deze vriendschap is niet gedwongen of beraamd, het is slechts hemels.

 

Gebed:

Almachtige en heilige God, ik wil de dood van Jezus door zijn offer eren door een leven te leiden dat zuiver, eervol en heilig is. Dank u voor het geven van mijn reiniging door Jezus' bloed en dat u me leidt naar anderen die voor u leven. Versterk alstublieft mijn honger om u, uw Zoon en andere gelovigen beter te kennen. In Jezus' naam wil ik bidden. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

6 januari 2024 1 Thessalonicensen 1:6
5 januari 2024 2 Petrus 1:5-7
4 januari 2024 Jakobus 1:12
3 januari 2024 Hebrëen 1:3
2 januari 2024 Johannes 1:2-3
1 januari 2024 Genesis 1:1
 

Home