Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 23 februari 2026

 

Efeziėrs 2:4-5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar God, Die rijk is in barmhartigheid door Zijn grote liefde, waarmede Hij ons liefgehad heeft, Ook toen wij dood waren door de misdaden, heeft [ons] levend gemaakt met Christus; (uit genade zijt gij zalig geworden)," (Efe 2:4-5 STV)

"Maar God, die rijk is aan barmhartigheid, had ons innig lief en heeft ons, die dood waren door onze overtredingen, samen met Christus het leven gegeven. Aan de genade van God hebt u uw redding te danken!"

"God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren door de overtredingen mede levend gemaakt met Christus, (door genade zijt gij behouden),"

"Maar omdat God zo barmhartig is, omdat de liefde die hij voor ons heeft opgevat zo groot is, heeft hij ons, die dood waren door onze zonden, samen met Christus levend gemaakt. Ook u bent nu door zijn genade gered."

"Maar Gods liefde voor ons is zo groot dat Hij ons volledig gratie heeft verleend, zelfs al waren wij door onze misdaden dood voor Hem. Hij heeft ons samen met Christus levend gemaakt! Wat een genade! Dat u gered bent, is enkel en alleen genade van God."

 

Overdenking van vandaag:

Er zijn veel dingen om rijk in te zijn, maar ik zou er de voorkeur aan geven dat de Heilige God rijk is in genade, ik kan niets anders bedenken. Ik ken mijn fouten, tekortkomingen, zonden en overtredingen. Zonder zijn genade om steeds weer te vergeven en zonder zijn genade om Jezus te sturen om als eerste te vergeven, zou ik verloren zijn en zonder God. Maar nu, vanwege zijn rijke genade, is mijn leven verbonden met Jezus' toekomst en niet aan de toekomst die ik voor mijzelf verdiend heb.

 

Gebed:

Vader van alle genade en barmhartigheid, dank u. Dank u dat u God bent zoals u God bent. Dank u voor het vermeerderen van genade terwijl ik het niet verdiend heb. Dank u voor uw vrijgevige genade toen ik dit het meest nodig had. Dank u voor het geven van leven toen ik dacht dat mijn leven verdoemd was en hopeloos. Mag mijn rijkdom veel meer liggen in barmhartigheid en genade dan in geld en goud. Help mij om meer zoals u te zijn. In de naam van Jezus, mijn oudere broer en Redder, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

22 februari 2026 1 Johannes 4:18
21 februari 2026 Romeinen 13:9-10
20 februari 2026 Spreuken 17:9
19 februari 2026 1 Johannes 4:11-12
18 februari 2026 Romeinen 8:38-39
17 februari 2026 Romeinen 8:35-37
16 februari 2026 1 Johannes 3:11
 

Home