Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 22 februari 2026

 

1 Johannes 4:18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees buiten; want de vrees heeft pijn, en die vreest, is niet volmaakt in de liefde." (1Jo 4:18 STV)

"Volmaakte liefde sluit angst uit. Angst hangt samen met straf en wie angst heeft, leeft niet ten volle uit de liefde."

"Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit; want de vrees houdt verband met straf en wie vreest, is niet volmaakt in de liefde."

"De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. In iemand die angst kent, is de liefde geen werkelijkheid geworden."

"In de liefde is geen plaats voor angst. Integendeel, de volmaakte liefde verdrijft de angst. Angst houdt altijd verband met straf. Wie nog angst kent, kent de volmaakte liefde nog niet."

 

Overdenking van vandaag:

Wat is er nog te vrezen aangezien God zijn Zoon zond om te sterven om ons te redden? Wat is er nog te vrezen aangezien wij niet van de liefde gescheiden kunnen worden die God voor ons heeft in Jezus Christus? Wat is er nog te vrezen, behalve wij zelf.  

God heeft zijn Geest in onze harten gegoten om ons gerust te stellen en ons te versterken in onze zwakheid! Aangezien wij van God en zijn kinderen houden, worden wij herinnerd aan zijn liefde voor ons welke veel beter is dan onze povere liefde voor anderen. In plaats van in vrees van hem weg te lopen, buigen wij voor hem in dank, wetende dat hij die onze gebeden hoort ook diegene is die van ons houdt en smacht om onze vrees te kalmeren.

 

Gebed:

Liefhebbende Vader, dank u dat ik u kan eren zonder uw toorn te vrezen. Dank u dat ik uw woord kan respecteren en toch niet bang moet zijn met mijn onvolmaaktheden. Laat uw liefde in mij een dichtere gelijkenis scheppen aan uw heiligheid, oprechtheid, rechtvaardigheid en genade dan alle wetten, bedreigingen en rechters samen. Ik bid in de machtige naam van Jezus, die me van zonde vrijliet en zijn liefde over me uitgoot. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

21 februari 2026 Romeinen 13:9-10
20 februari 2026 Spreuken 17:9
19 februari 2026 1 Johannes 4:11-12
18 februari 2026 Romeinen 8:38-39
17 februari 2026 Romeinen 8:35-37
16 februari 2026 1 Johannes 3:11
15 februari 2026 1 Johannes 4:10
 

Home