Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 13 maart 2026

 

Romeinen 8:28

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En wij weten, dat dengenen, die God liefhebben, alle dingen medewerken ten goede, [namelijk] dengenen, die naar [Zijn] voornemen geroepen zijn." (Ro 8:28 STV)

"Wij weten dat God alles tot een goed einde brengt voor wie hem liefhebben, voor hen die hij besloten heeft te roepen."

"Wij weten nu, dat God alle dingen doet medewerken ten goede voor hen, die God liefhebben, die volgens zijn voornemen geroepenen zijn."

"En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede."

"Eén ding weten wij: Voor wie Hem liefhebben laat God alles meewerken voor hun bestwil, want Hij heeft een plan met hen."

 

Overdenking van vandaag:

God is in ons leven. Hij is op ditzelfde moment aan het werk, met het ongedaan maken van Satans vernietigende acties en leidt ons naar plaatsen waar hij wil dat we naartoe gaan. Dit geldt voor alles wat we doen en overal waar we gaan. Onze sleutel is het zoeken naar zijn bedoeling, het leven naar zijn wil. Wanneer dat ons doel is, dan kunnen we er zeker van zijn dat onze God met ons is, bij iedere stap op onze weg.

 

Gebed:

Dank u God, voor het werken in mijn leven. Dank u dat u mij niet overlaat aan mijn beperkte inspanningen, inzichten en keuzes. Dank u voor het hebben van een plan voor mij en dat u mijn zekerheid bent dat ik dat plan niet kan bederven wanneer ik uw wil zoek. Dank u dat u mijn God bent, mijn Vader en mijn partner door mijn hele leven heen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 maart 2026 2 Petrus 1:4
11 maart 2026 Deuteronomium 7:9
10 maart 2026 1 Petrus 3:15
9 maart 2026 2 Timothëus 1:9
8 maart 2026 2 Korinthiërs 1:3-4
7 maart 2026 Psalm 139:23-24
6 maart 2026 Jesaja 25:1
 

Home