Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 19 februari 2026

 

1 Johannes 4:11-12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Geliefden, indien God ons alzo lief heeft gehad, zo zijn ook wij schuldig elkander lief te hebben. Niemand heeft ooit God aanschouwd; indien wij elkander liefhebben, zo blijft God in ons, en Zijn liefde is in ons volmaakt." (1Jo 4:11-12 STV)

"Als God ons zo heeft liefgehad, vrienden, moeten ook wij elkaar liefhebben. Nooit heeft iemand God gezien, maar als we elkaar liefhebben, blijft God in ons en is zijn liefde in ons volmaakt geworden."

"Geliefden, indien God ons zo heeft liefgehad, behoren ook wij elkander lief te hebben. Niemand heeft ooit God aanschouwd; indien wij elkander liefhebben, blijft God in ons en zijn liefde is in ons volmaakt geworden."

"Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als we elkaar liefhebben, blijft God in ons en is zijn liefde in ons ten volle werkelijkheid geworden."

"Omdat God ons zo heeft liefgehad, moeten wij elkaar ook liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien, maar als wij elkaar liefhebben, leeft God in ons; dan is Zijn liefde volledig in ons aanwezig."

 

Overdenking van vandaag:

Kun jij je voorstellen hoe groot de eer is om de Schepper van hemel en aarde, de Here God Almachtig, in jou te hebben wonen! Dat is precies wat er gebeurt wanneer we elkaar liefhebben. Wanneer onze harten vol liefde zijn, dan is er ruimte voor God. Als onze harten niet vol liefde zijn, laten we weinig ruimte over voor God om er te wonen en zijn goedheid in ons te ontwikkelen. Laat God toe zijn liefde in jou te vervolmaken. Kies vandaag om liefdevolle dingen voor anderen te doen!

 

Gebed:

Abba Vader, het is werkelijk een troost te weten dat u niet ver weg bent, dat ik in u woon en u in mij. Help mij om anderen met uw ogen te zien en op hun noden te reageren met uw hart zodat uw liefde in mij compleet kan zijn. In de naam van Jezus, Dienaar en Redder van allen, bid ik dit. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

18 februari 2026 Romeinen 8:38-39
17 februari 2026 Romeinen 8:35-37
16 februari 2026 1 Johannes 3:11
15 februari 2026 1 Johannes 4:10
14 februari 2026 Johannes 13:34-35
13 februari 2026 Johannes 3:16
12 februari 2026 1 Korinthiėrs 13:6-7
 

Home