Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 11 maart 2026

 

Deuteronomium 7:9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gij zult dan weten, dat de HEERE, uw God, die God is, die getrouwe God, welke het verbond en de weldadigheid houdt dien, die Hem liefhebben, en Zijn geboden houden tot in duizend geslachten." (De 7:9 STV)

"Wees ervan doordrongen: alleen de Heer, je God, is echt God. Hij is de God op wie je kunt bouwen. Hij houdt zich aan het verbond en blijft trouw aan wie hem liefhebben en zijn geboden naleven, tot in de duizendste generatie. Maar"

"opdat gij zoudt weten, dat de HERE, uw God, de enige God is, de trouwe God, die het verbond en de goedertierenheid houdt jegens wie Hem liefhebben en zijn geboden onderhouden, tot in duizend geslachten;"

"Besef dus goed: alleen de HEER, uw God, is God en hij houdt woord; hij komt zijn beloften na en is trouw aan ieder die hem liefheeft en die doet wat hij gebiedt, tot in het duizendste geslacht."

"Weet daarom dat de HERE, uw God, de enige God en ook een trouwe God is, Die aan duizenden generaties Zijn beloften waarmaakt en Zijn liefde toont aan hen die van Hem houden en Zijn geboden gehoorzamen."

 

Overdenking van vandaag:

God is getrouw en zijn verbond is een verbond van liefde. Hij zal ons niet verlaten, maar zal ons beter behandelen dan wij verdienen, net zoals een liefhebbende ouder een opstandig kind beter behandelt dan hij of zij verdient. Maar onze harten moeten erop worden afgestemd om God te eren als God, niet als alleen maar een goede talisman of als een wekelijkse gast in ons verder zo drukke leven. Wat we doen moet gedaan worden in het besef dat het gedaan wordt voor hem en dat hij het kan zien!

 

Gebed:

Trouwe God, dank u dat u zo opofferend en bestendig van mij houdt. Dank u voor de manier waarop u uw beloften naar de IsraŽlieten hield en Jezus bracht precies zoals u beloofd had. Ik vertrouw op uw belofte om hem terug te sturen om mij bij u thuis te brengen. Ontvang alstublieft de daden en woorden van deze dag als mijn dank aan u voor uw verbond van liefde met mij en mijn geliefden. In de naam van Jezus, uw geschenk van de liefde, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

10 maart 2026 1 Petrus 3:15
9 maart 2026 2 TimothŽus 1:9
8 maart 2026 2 KorinthiŽrs 1:3-4
7 maart 2026 Psalm 139:23-24
6 maart 2026 Jesaja 25:1
5 maart 2026 Deuteronomium 6:6-7
4 maart 2026 Jozua 1:9
 

Home