Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 10 maart 2026

 

1 Petrus 3:15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar heiligt God, den Heere, in uw harten; en zijt altijd bereid tot verantwoording aan een iegelijk, die u rekenschap afeist van de hoop, die in u is, met zachtmoedigheid en vreze." (1Pe 3:15 STV)

"Erken in uw hart alleen Christus, de Heer, als heilig. Wees steeds bereid iedereen te antwoorden die rekenschap vraagt van de hoop die in u leeft."

"Maar heiligt de Christus in uw harten als Here, altijd bereid tot verantwoording aan al wie u rekenschap vraagt van de hoop, die in u is, doch met zachtmoedigheid en vreze,"

"erken Christus als Heer en eer hem met heel uw hart. Vraagt iemand u waarop de hoop die in u leeft gebaseerd is, wees dan steeds bereid om u te verantwoorden."

"Vertrouw uzelf helemaal aan Christus toe. Hij is onze Here. Wees altijd bereid verantwoording af te leggen van de verwachting waaruit u leeft, als daarom gevraagd wordt. Maar doe het wel vriendelijk en met het nodige respect."

 

Overdenking van vandaag:

Wij moeten bereid zijn en in staat zijn om mensen te vertellen over de hoop die Jezus in ons leven heeft gebracht! Maar wanneer wij deze hoop delen, zijn twee dingen belangrijk: onze geloofwaardigheid - is Jezus echt Heer van ons hart - en ons karakter - laten wij zachtmoedigheid en respect zien in onze benadering. Het doel is niet om discussies te winnen maar harten voor de God die karakter heeft!

 

Gebed:

Heilige en liefhebbende Vader, dank u voor het uitspreken van uw genade in Jezus. Ik weet niet zeker of ik enige andere boodschap zou hebben gehoord. Geef me de overtuiging die ik nodig heb om mijn hoop in Jezus te kunnen delen, maar op een manier die uw genade weerspiegelt. Door mijn Levende Hoop bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

9 maart 2026 2 Timothėus 1:9
8 maart 2026 2 Korinthiėrs 1:3-4
7 maart 2026 Psalm 139:23-24
6 maart 2026 Jesaja 25:1
5 maart 2026 Deuteronomium 6:6-7
4 maart 2026 Jozua 1:9
3 maart 2026 Jesaja 55:8-9
 

Home