Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 13 februari 2026

 

Johannes 3:16

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe." (Joh 3:16 STV)

"Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon gegeven heeft, opdat iedereen die in hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft."

"Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe."

"Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft."

"Want God heeft zoveel liefde voor de wereld, dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven; zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft."

 

Overdenking van vandaag:

Wist je dat de bijbel niet zomaar zegt "God houdt van je"? Maar laat ik je niet in verwarring brengen. De geschriften vertellen ons op vele plaatsen dat God van ons houdt. Desondanks waarschuw ik je om een belangrijke waarheid hier niet te missen.  

Elke keer dat de bijbel ons vertelt dat God van ons houdt krijgen wij ook een demonstratie hiervan te zien. De liefde van God is meer dan emotie en bedoelingen; God laat zijn liefde blijken. God hield zoveel van ons dat hij niet alleen maar zei "ik hou van je". God liet dat zien door zijn Zoon te sturen en op te offeren om ons zijn onvergelijkbare liefde te geven.  

Wij hoeven er nooit aan te twijfelen dat God meent wat hij zegt. Hij heeft zijn beloften van liefde waargemaakt met zijn daden.

 

Gebed:

Liefhebbende en almachtige God, dank u dat u mij lief hebt. Dank u voor zowel het zeggen als het laten zien. Weet alstublieft, lieve Vader, dat ik ook van u hou! Aanvaard mijn woorden en daden van vandaag als een getuigenis van mijn liefde. Door Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 februari 2026 1 Korinthiėrs 13:6-7
11 februari 2026 1 Korinthiėrs 13:4-5
10 februari 2026 1 Korinthiėrs 13:1-3
9 februari 2026 2 Thessalonicensen 1:3
8 februari 2026 Matthėus 5:43-45
7 februari 2026 Psalm 97:10
6 februari 2026 Spreuken 21:21
 

Home