Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 9 maart 2026

 

2 TimothŰus 1:9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Die ons heeft zalig gemaakt, en geroepen met een heilige roeping; niet naar onze werken, maar naar Zijn eigen voornemen en genade, die ons gegeven is in Christus Jezus, voor de tijden der eeuwen;" (2Ti 1:9 STV)

"Hij heeft ons gered en ons geroepen om ons aan hem toe te wijden, niet omdat wij iets gepresteerd hadden, maar omdat het zijn eigen besluit was ons genadig te zijn. Die genade heeft hij voor de aanvang der tijden voor ons weggelegd in Christus Jezus."

"die ons behouden heeft en geroepen met een heilige roeping, niet naar onze werken, maar naar zijn eigen voornemen en de genade, die ons in Christus Jezus gegeven is voor eeuwige tijden,"

"Hij heeft ons gered en ons geroepen tot een heilige taak, niet op grond van onze daden, maar omdat hij daartoe uit genade besloten had. Deze genade was ons al vˇˇr alle tijden gegeven in Christus Jezus,"

"God heeft ons bevrijd en voor Zijn heilig werk uitgekozen, niet omdat wij dat verdienen, maar omdat Hij dat vanaf het allereerste begin al van plan was. In Jezus Christus wilde Hij ons Zijn liefde en genade laten zien."

 

Overdenking van vandaag:

Voor het begin van de tijd! Hoe kun je begrijpen wanneer dat was. God dacht al aan ons in een tijd die we niet eens zouden kunnen beginnen te begrijpen! Zijn reden om aan ons te denken was om zijn genade te laten zien en anderen daarbij te roepen. Jezus is altijd Gods plan geweest en wij zijn altijd zijn doel geweest. Laten we er voor zorgen dat wij daarop reageren door zijn heilige leven te leiden!

 

Gebed:

Heel veel dank, Vader, dat u mij kent en dat u aan mijn behoeften dacht nog voordat er een wereld was. Ik wijd deze dag en de dagen die komen toe aan uw eer, terwijl ik een leven probeer te leiden dat uw rechtvaardigheid en genade weerspiegelt. In de naam van Jezus, de Ene die geen zonde had, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 maart 2026 2 KorinthiŰrs 1:3-4
7 maart 2026 Psalm 139:23-24
6 maart 2026 Jesaja 25:1
5 maart 2026 Deuteronomium 6:6-7
4 maart 2026 Jozua 1:9
3 maart 2026 Jesaja 55:8-9
2 maart 2026 Job 23:10-11
 

Home