Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 8 maart 2026

 

2 Korinthiërs 1:3-4

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Geloofd zij de God en Vader van onzen Heere Jezus Christus, de Vader der barmhartigheden, en de God aller vertroosting; Die ons vertroost in al onze verdrukking, opdat wij zouden kunnen vertroosten degenen, die in allerlei verdrukking zijn, door de vertroosting, met welke wij zelven van God vertroost worden." (2Co 1:3-4 STV)

"Dank aan God, de Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader die keer op keer barmhartig is, de God die in elke omstandigheid troost. Hij troost ons in alle moeilijkheden en hij stelt ons zo in staat anderen in al hun moeilijkheden te troosten met de troost die wij van hem ontvangen."

"Geloofd zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, de Vader der barmhartigheden en de God aller vertroosting, die ons troost in al onze druk, zodat wij hen, die in allerlei druk zijn, troosten kunnen met de troost, waarmede wijzelf door God vertroost worden."

"Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader die zich over ons ontfermt, de God die ons altijd troost en ons in al onze ellende moed geeft, zodat wij door de troost die wijzelf van God ontvangen, anderen in al hun ellende moed kunnen geven."

"Alle eer en lof is voor God, de Vader van onze Here Jezus Christus en de bron van alle liefdevolle hulp. Hij troost ons en geeft ons nieuwe moed in alle ontberingen en beproevingen. Hij doet dat, opdat wij anderen kunnen troosten en bemoedigen."

 

Overdenking van vandaag:

Wij worden getroost om anderen te troosten. God zegent ons niet met zijn aanwezigheid en troost van zijn Geest omdat we op de één of andere manier beter zijn dan ieder ander. Nee, hij troost ons zodat we anderen kunnen toerusten, kracht kunnen geven en aan kunnen moedigen. God heeft menselijke handen, maar alleen wanneer ik de mijne gebruik tot zijn glorie en voor troost van anderen.

 

Gebed:

Tedere Herder, er zijn momenten geweest waarop ik zo gebroken was dat ik niet kon doorgaan. Ik weet dat mijn kracht om door te gaan door uw rijke genade en barmhartigheid kwam. Gebruik mij alstublieft deze week om uw troost en liefde aan anderen te geven, zodat zij uw warme omhelzing kunnen voelen en meer zullen smachten naar de dag dat we oog in oog met u zullen staan in de hemel. Door mijn broer Jezus, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

7 maart 2026 Psalm 139:23-24
6 maart 2026 Jesaja 25:1
5 maart 2026 Deuteronomium 6:6-7
4 maart 2026 Jozua 1:9
3 maart 2026 Jesaja 55:8-9
2 maart 2026 Job 23:10-11
1 maart 2026 Psalm 73:25-26
 

Home