Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 12 februari 2026

 

1 Korinthiėrs 13:6-7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zij verblijdt zich niet in de ongerechtigheid, maar zij verblijdt zich in de waarheid; Zij bedekt alle dingen, zij gelooft alle dingen, zij hoopt alle dingen, zij verdraagt alle dingen." (1Co 13:6-7 STV)

"Ze verheugt zich niet in onrecht, ze vindt vreugde in de waarheid. Ze kan alles verdragen, ze blijft geloven, blijft hopen, nooit geeft ze het op."

"Zij is niet blijde over ongerechtigheid, maar zij is blijde met de waarheid. Alles bedekt zij, alles gelooft zij, alles hoopt zij, alles verdraagt zij."

"ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid. Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze."

"zij is niet blij met onrecht, maar juist met de waarheid. De liefde beschermt altijd, heeft altijd vertrouwen, verwacht het altijd van God en houdt stand."

 

Overdenking van vandaag:

Altijd liefde - een behoorlijk grote opdracht en een behoorlijke harde kluif. Alleen God is altijd. Maar, christenen worden gevuld met een eeuwige liefde door de Heilige Geest! Paulus vertelt ons elders dat "de liefde van God in onze harten uitgegoten is door de Heilige Geest die aan ons gegeven is." (Romeinen 5:5) Geen wonder dat deze liefde "altijd" is. Het is Gods liefde, die werd gedemonstreerd door de opoffering van Jezus en wordt gegeven door de Heilige Geest!

 

Gebed:

Liefdevolle en zalige, verheven God, ik verneder mijzelf voor u als ik uw onbeperkte kracht om lief te hebben erken wanneer ik de enorme behoefte aan liefde in de levens van mensen om mij heen zie en mijn beperkte vermogen om lief te hebben. Giet uw Heilige Geest alstublieft in mijn hart en vul mij met de kracht om lief te hebben, zoals u doet, altijd. In de lieflijke naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 februari 2026 1 Korinthiėrs 13:4-5
10 februari 2026 1 Korinthiėrs 13:1-3
9 februari 2026 2 Thessalonicensen 1:3
8 februari 2026 Matthėus 5:43-45
7 februari 2026 Psalm 97:10
6 februari 2026 Spreuken 21:21
5 februari 2026 Psalm 33:4-5
 

Home