Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 7 maart 2026

 

Psalm 139:23-24

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Doorgrond mij, o God! en ken mijn hart; beproef mij, en ken mijn gedachten. En zie, of bij mij een schadelijke weg zij; en leid mij op den eeuwigen weg." (Ps 139:23-24 STV)

"Mijn God, doorgrond mij, kijk in mijn hart, onderzoek mij, peil mijn gedachten. Dreig ik van u af te dwalen, breng mij dan terug op de weg naar u."

"Doorgrond mij, o God, en ken mijn hart, toets mij en ken mijn gedachten; zie, of bij mij een heilloze weg is, en leid mij op de eeuwige weg."

"Doorgrond mij, God, en ken mijn hart, peil mij, weet wat mij kwelt, zie of ik geen verkeerde weg ga, en leid mij over de weg die eeuwig is."

"God, houdt U mij in het oog en ken mijn hart. Toets mij. U mag alles weten wat in mij omgaat. Let op of ik soms de verkeerde weg opga. Leid mij op Uw weg, die naar Uw eeuwigheid voert."

 

Overdenking van vandaag:

God kent ons. We kunnen niet doen alsof we iets zijn dat niet bij hem is. Hij kent ons - in en uit, door en door. Dit zou ons moeten bevrijden om een opmerkelijke mate van intimiteit met hem te delen, maar de meesten van ons lopen weg van een dergelijke nauwe relatie met onze Vader. Als onze wens echter is te worden zoals hij, is de enige manier om veranderd te worden, door hem uit te nodigen om naar ons hart te kijken, onze motivatie en onze verlangens.

 

Gebed:

God, ik weet dat u degene bent die "de harten en geesten zoekt." Maar door de genade die u laat zien in Jezus, ben ik ervan overtuigd dat u van me houdt. Mijn hart heeft spijt van de zonde die ik heb begaan, maar ik probeer echt u te dienen in eer en zuiverheid. Vul me alstublieft met uw Geest zodat ik meer zoals Christus kan worden. In de naam van uw heilige Zoon bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

6 maart 2026 Jesaja 25:1
5 maart 2026 Deuteronomium 6:6-7
4 maart 2026 Jozua 1:9
3 maart 2026 Jesaja 55:8-9
2 maart 2026 Job 23:10-11
1 maart 2026 Psalm 73:25-26
28 februari 2026 2 Timothëus 1:7
 

Home