Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 1 maart 2026

 

Psalm 73:25-26

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Wien heb ik [nevens] [U] in den hemel? Nevens U lust mij ook niets op de aarde! Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid." (Ps 73:25-26 STV)

"Wie heb ik in de hemel behalve u? Behalve u verlang ik ook niets op aarde. Al zou mijn lichaam bezwijken, al zou mijn hart het opgeven, u bent de rots waarop ik bouw, u bent mijn hele bezit, o God, voor altijd."

"Wie heb ik [nevens U] in de hemel? Nevens U begeer ik niets op aarde; al zou mijn vlees en mijn hart bezwijken, mijns harten rots en mijn erfdeel is God voor eeuwig."

"Wie buiten u heb ik in de hemel? Naast u wens ik geen ander op aarde. Al bezwijkt mijn hart en vergaat mijn lichaam, de rots van mijn bestaan, al wat ik heb, is God, nu en altijd."

"Wie of wat heb ik, buiten U, nog nodig? Als ik U heb, heb ik verder niets nodig en verlang ik niets meer. Noch op aarde, noch in de hemel. Al zou ik geestelijk en lichamelijk bezwijken, mijn hart vertrouwt op God, Die mijn rots is. Voor eeuwig houdt Hij mij vast."

 

Overdenking van vandaag:

Wat kan ons echt voltooien en ons doen doorleven? De beste manier om die vraag te beantwoorden is door een andere vraag te stellen: wat kunnen we houden wanneer ons lichaam in z'n graf geplaatst is na de dood? Alleen onze relatie met God en zijn volk gaat hierna door. Als hij is wat blijft, hoe kunnen we dan iets anders wat dit niet doet voor hem in de plaats stellen?

 

Gebed:

Machtige Yahweh, kracht van IsraŽl, eigenaar van de overeenkomst en vervuller van elke profetie, u bent mijn hoop, mijn kracht en mijn toekomst. Ik leef deze dag met grote verbazing dat de drager van het heelal mijn naam kent, mijn stem hoort en voor mij zorgt. Dank u voor mijn verleden, mijn heden en mijn toekomst. Door mijn Heiland bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

28 februari 2026 2 TimothŽus 1:7
27 februari 2026 1 Johannes 3:18
26 februari 2026 1 Johannes 4:9
25 februari 2026 MatthŽus 22:37-39
24 februari 2026 1 Johannes 4:19
23 februari 2026 EfeziŽrs 2:4-5
22 februari 2026 1 Johannes 4:18
 

Home