Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 7 februari 2026

 

Psalm 97:10

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gij liefhebbers des HEEREN! haat het kwade; Hij bewaart de zielen Zijner gunstgenoten; Hij redt hen uit der goddelozen hand." (Ps 97:10 STV)

"Wie de Heer liefhebben, moeten het kwaad uit de weg gaan. Hij beschermt zijn gunstelingen, redt hen uit de greep van boosaardige mensen."

"Gij, die de HERE liefhebt, haat het kwade; Hij, die de zielen van zijn gunstgenoten bewaart, redt hen uit der goddelozen hand."

"U die de HEER bemint: haat het kwade. Hij behoedt het leven van wie hem trouw zijn, uit de greep van de goddelozen bevrijdt hij hen."

"Als u van de HERE houdt, haat dan elke vorm van kwaad. God beschermt Zijn kinderen en behoedt hen voor elke goddeloze invloed."

 

Overdenking van vandaag:

Haat - wat een lelijk en krachtig woord. Wij moeten mensen niet haten. Wij moeten het kwaad haten. Geen gemakkelijke combinatie om te doen, maar absoluut noodzakelijk. Het kwaad is er door de Boze - het toonbeeld van haat, leugens en dood. Dus als het kwaad zijn lelijke kop opsteekt, laten wij dan moedig zijn en Satan in zijn werk tegenstreven. Laten wij ondertussen bidden voor degenen die in zijn tentakels gevangen zitten, zelfs wanneer zij ons als vijanden beschouwen.

 

Gebed:

Almachtige God, laat mijn hart geraakt worden door het kwaad in mijn omgeving. Geef mij een heilige afkeer van dingen die tegen uw wil en uw karakter ingaan. Maar, Vader, zoals u mij door genade bevrijdde en mij redde terwijl ik een gevangene van zonde was, geef mij de moed om betrokken te zijn met degenen die in de greep van Satan zijn. Door mijn Redder bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

6 februari 2026 Spreuken 21:21
5 februari 2026 Psalm 33:4-5
4 februari 2026 Psalm 18:1-2
3 februari 2026 Psalm 59:16
2 februari 2026 1 Korinthiërs 2:9
1 februari 2026 Deuteronomium 6:4-5
31 januari 2026 Psalm 86:5
 

Home