Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 5 maart 2026

 

Deuteronomium 6:6-7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En deze woorden, die ik u heden gebiede, zullen in uw hart zijn. En gij zult ze uw kinderen inscherpen, en daarvan spreken, als gij in uw huis zit, en als gij op den weg gaat, en als gij nederligt, en als gij opstaat." (De 6:6-7 STV)

"Neem alle grondregels die ik je vandaag opleg ter harte. Prent ze je kinderen in en zeg ze op, thuis en onderweg, wanneer je naar bed gaat en wanneer je opstaat."

"Wat ik u heden gebied, zal in uw hart zijn, gij zult het uw kinderen inprenten en daarover spreken, wanneer gij in uw huis zit, wanneer gij onderweg zijt, wanneer gij nederligt en wanneer gij opstaat."

"Houd de geboden die ik u vandaag opleg steeds in gedachten. Prent ze uw kinderen in en spreek er steeds over, thuis en onderweg, als u naar bed gaat en als u opstaat."

"En u moet de geboden, die ik u vandaag geef, voortdurend in gedachten houden. U moet ze uw kinderen inprenten en erover praten als u thuis bent of buiten loopt. Ja, ook tijdens het opstaan en naar bed gaan."

 

Overdenking van vandaag:

Wij horen elke dag te beginnen met God. Elke ademhaling die we nemen zou een krachtige herinnering moeten zijn dat onze Vader ons een nieuwe dag aan het leven heeft toegevoegd om hem te dienen. Iedere hartslag is Gods "drumbeat" van liefde, die ons eraan herinnert dat we gezegend zijn met nog een minuut om hem het beste van ons te geven. Deze zegen vergeten we zo gemakkelijk.  

Wij herinneren deze waarheden ons het beste als we ze leren en tonen en naleven met en voor onze kinderen. Maar, laten we hun leerproces van deze waarheden niet alleen afhangen van ons voorbeeld. Laten we leerzame momenten vinden om ons geloof uit te leggen, onze hemelse Vader te prijzen en Gods waarheid te onderwijzen.

 

Gebed:

Almachtige God, barmhartige volhouder en onverdiende vriend, dank u! Dank u voor mijn ademhaling en voor de hartslag dat mij in leven houdt. Maak me bewust dat wanneer ik reis en praat en rust en werk dat u er bent en het beste van mij verdient. In de naam van Jezus, mijn liefdevolle offer bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 maart 2026 Jozua 1:9
3 maart 2026 Jesaja 55:8-9
2 maart 2026 Job 23:10-11
1 maart 2026 Psalm 73:25-26
28 februari 2026 2 Timothëus 1:7
27 februari 2026 1 Johannes 3:18
26 februari 2026 1 Johannes 4:9
 

Home