Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 5 februari 2026

 

Psalm 33:4-5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want des HEEREN woord is recht, en al Zijn werk getrouw. Hij heeft gerechtigheid en gericht lief; de aarde is vol van de goedertierenheid des HEEREN." (Ps 33:4-5 STV)

"Wat de Heer zegt, is betrouwbaar, wat hij maakt, houdt stand. De Heer heeft recht en gerechtigheid lief, de hele wereld bewijst hoe goed hij is."

"Want des HEREN woord is waarachtig, al zijn werk geschiedt in trouw; Hij heeft gerechtigheid en recht lief, de aarde is vol van de goedertierenheid des HEREN."

"Oprecht is het woord van de HEER, alles wat hij doet is betrouwbaar. Hij heeft recht en gerechtigheid lief, van de trouw van de HEER is de aarde vervuld."

"Want het woord van de HERE is betrouwbaar en uit al Zijn daden blijkt Zijn trouw. God houdt van oprechtheid en eerlijkheid. De aarde loopt over van de goedheid en liefde van de HERE."

 

Overdenking van vandaag:

God is trouw. Wij kunnen erop vertrouwen dat hij zijn beloften zal houden en dat zijn bedoelingen goed zijn. Hoe kunnen wij dat weten? De opgaande zon iedere morgen herinnert eraan dat de Vader van de hemel en de aarde, bezig is met het werkende houden van zijn universum. Als dat zo is in de natuur, dan is dit ook zo in de geestelijke wereld. Beschouw iedere zonsopgang als een herinnering aan Gods trouw.

 

Gebed:

Geweldige en majestueuze Schepper, ik begroet deze dag als een geschenk van u en als een herinnering aan uw trouw. Iedere dag dat de zon opkomt kijk ik uit naar de dag dat u uw belofte inlost om uw Zoon naar ons terug te sturen om ons mee naar huis te nemen, naar u. Geef mij vandaag een sterke opmerkzaamheid voor uw trouwe aanwezigheid. Ik bid dit door hem in wie al uw beloften vervuld worden. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 februari 2026 Psalm 18:1-2
3 februari 2026 Psalm 59:16
2 februari 2026 1 Korinthiėrs 2:9
1 februari 2026 Deuteronomium 6:4-5
31 januari 2026 Psalm 86:5
30 januari 2026 Efeziėrs 4:2
29 januari 2026 Markus 9:35
 

Home