Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 3 februari 2026

 

Psalm 59:16

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"(59–17) Maar ik zal Uw sterkte zingen, en des morgens Uw goedertierenheid vrolijk roemen, omdat Gij mij een Hoog Vertrek zijt geweest, en een Toevlucht ten dage, als mij bange was." (Ps 59:16 STV)

"Maar ik zal zingen over uw kracht, juichen over uw liefde, mijn God, vanaf de vroege morgen. Want u bent een burcht voor mij, een toevlucht in nood."

"Ik echter bezing uw sterkte, des morgens jubel ik over uw goedertierenheid; want Gij waart mij een burcht, een toevlucht ten dage toen ik benauwd was."

"Maar ik, ik zal uw sterkte roemen, in de morgen uw trouw bezingen: u bent voor mij altijd een burcht geweest, een toevlucht in tijden van nood."

"Maar ik wil Uw kracht bezingen. Reeds 's morgens vroeg jubel ik het uit over Uw goedheid en trouw. Want U bent voor mij als een burcht; een wijkplaats voor als het mij te moeilijk wordt."

 

Overdenking van vandaag:

Zo veel dingen in ons leven kunnen weggenomen worden door natuurlijke oorzaken, ouder worden en overlijden. Satan zou passend 'de Dief van Altijd' genoemd kunnen worden. Maar God is onveranderlijk en 'niet te stelen'! We kunnen onszelf in hem investeren en weten dat onze geest veilig is in zijn zorg. Hij is een burcht en een vluchtplaats.

 

Gebed:

Grote Rots van mijn redding, dank u dat u niet kunt veranderen en voor uw trouw. Dank u dat mijn bron van veiligheid en toekomst bent in een tijd van chaos en veranderingen. Dank u dat u God bent. U bent mijn God en ik geef u mijn leven, mijn hoop en mijn toekomst. Laat uw glorie alstublieft vandaag in mij gezien worden. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

2 februari 2026 1 Korinthiėrs 2:9
1 februari 2026 Deuteronomium 6:4-5
31 januari 2026 Psalm 86:5
30 januari 2026 Efeziėrs 4:2
29 januari 2026 Markus 9:35
28 januari 2026 Johannes 4:24
27 januari 2026 Efeziėrs 6:12-13
 

Home