Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 29 januari 2026

 

Markus 9:35

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En nedergezeten zijnde, riep Hij de twaalven, en zeide tot hen: Indien iemand wil de eerste zijn, die zal de laatste van allen zijn, en aller dienaar." (Mr 9:35 STV)

"Jezus ging zitten, riep de twaalf bij zich en zei: 'Wie de eerste wil zijn, moet alle anderen laten voorgaan en ieder ander dienen.'"

"En Hij ging zitten, riep de twaalven en zeide tot hen: Indien iemand de eerste wil zijn, die zal de allerlaatste zijn en aller dienaar."

"Hij ging zitten en riep de twaalf bij zich. Hij zei tegen hen: 'Wie de belangrijkste wil zijn, moet de minste van allemaal willen zijn en ieders dienaar.'"

"Hij ging zitten en riep hen bij Zich. "Luister," zei Hij, "wie de eerste wil zijn, moet de allerlaatste zijn en iedereen dienen."

 

Overdenking van vandaag:

Laatste? Niemand houdt ervan om de laatste te zijn. We hebben het moeilijk genoeg met een tweede plaats, maar liever dat dan de laatste plaats. Jezus keert de volgorde om. De persoon die het meest belangrijk voor hem is niet de persoon die zoekt voor status en bekendheid. De belangrijkste persoon is als Jezus zelf: bereid om plaats en status en belang op te geven om te dienen. Voor Jezus betekent laatste: eerste in dienen en eerste in de ogen van God.

 

Gebed:

Prachtige God, mijn Redder, u hebt de wereld geweldig voor mij gemaakt en hebt uw Zoon gegeven om mij te verlossen. Hoe kan ik u ooit bedanken of terugbetalen voor uw genade en goedheid? Help me om anderen te dienen met genade en vriendelijkheid. Geef me ogen om mensen te zien zoals u doet; niet oordelen bij enkele handelingen, maar waardering, dienen en omgaan met mensen zoals Jezus doet. Ik bid in de naam van de Heer Jezus, degene die de voeten waste van zijn discipelen. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

28 januari 2026 Johannes 4:24
27 januari 2026 EfeziŽrs 6:12-13
26 januari 2026 Jakobus 4:8
25 januari 2026 Filippensen 4:8
24 januari 2026 Galaten 6:1
23 januari 2026 Jakobus 1:5
22 januari 2026 MatthŽus 7:7-8
 

Home