Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 27 januari 2026

 

EfeziŽrs 6:12-13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want wij hebben den strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de geweldhebbers der wereld, der duisternis dezer eeuw, tegen de geestelijke boosheden in de lucht. Daarom neemt aan de gehele wapenrusting Gods, opdat gij kunt wederstaan in den bozen dag, en alles verricht hebbende, staande blijven." (Efe 6:12-13 STV)

"Want onze strijd gaat niet tegen mensen van vlees en bloed, maar tegen de overheden, de machten en de heersers van deze duistere wereld, tegen de geestelijke en bovenaardse machten van het kwaad. Grijp daarom naar de wapenrusting die God u geeft, om weerstand te kunnen bieden op de dag waarop het kwaad aanvalt. Dan kunt u staande blijven, omdat u op die manier goed toegerust bent."

"want wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers dezer duisternis, tegen de boze geesten in de hemelse gewesten. Neemt daarom de wapenrusting Gods, om weerstand te kunnen bieden in de boze dag en om, uw taak geheel vervuld hebbende, stand te houden."

"Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen. Neem daarom de wapens van God op om weerstand te kunnen bieden op de dag van het kwaad, om goed voorbereid stand te kunnen houden."

"Want wij vechten niet tegen mensen, maar tegen onzichtbare wezens: De duivelse heersers en machten, die deze donkere wereld tiranniseren, een heel leger van boosaardige geesten in de onzichtbare wereld om ons heen. Bewapen u dus met al Gods wapens om u te kunnen verdedigen als de vijand aanvalt. Dan zult u, na grote dingen te hebben gedaan, ongeslagen uit de strijd tevoorschijn komen."

 

Overdenking van vandaag:

Hoe vaak vergeet je dat we in een geestelijke oorlog zitten? Onze vijand is bedrieglijk sluw - haal de directe dreiging weg en het gevaar lijkt verdwenen. Maar hij is er altijd. Maar in plaats van te proberen zijn plannen te ontsluieren, herinnert Paulus ons eraan gewoon de instrumenten te nemen die God ons gegeven heeft en op te komen tegen het kwaad.

 

Gebed:

Heer der heerscharen, mijn grote Verlosser, bescherm mij tegen het kwaad door uw grote macht. Geef me een waarschuwend gevoel wanneer ik geconfronteerd word met Satan en zijn plannen, elke dag weer, maar geef mij ook het vertrouwen dat Jezus mijn vijand al verslagen heeft. Help me om op te komen tegen deze vijand en mezelf trouw aan u toon. Door Jezus, mijn Heer en Heiland bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

26 januari 2026 Jakobus 4:8
25 januari 2026 Filippensen 4:8
24 januari 2026 Galaten 6:1
23 januari 2026 Jakobus 1:5
22 januari 2026 MatthŽus 7:7-8
21 januari 2026 Galaten 6:7-8
20 januari 2026 Jakobus 1:2-3
 

Home