Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 26 januari 2022

 

Jakobus 4:8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Naakt tot God, en Hij zal tot u naken. Reinigt de handen, gij zondaars, en zuivert de harten, gij dubbelhartigen!" (Jak 4:8 STV)

"Ga dichter naar God toe, dan komt hij dichter bij u. Was uw handen, zondaars! Zuiver uw hart, weifelaars!"

"Nadert tot God, en Hij zal tot u naderen. Reinigt uw handen, zondaars, en zuivert uw harten, gij, die innerlijk verdeeld zijt."

"Nader tot God, dan zal hij tot u naderen. Reinig uw handen, zondaars; zuiver uw hart, weifelaars."

"Als u dichter bij God komt, komt God dichter bij u. Was uw handen, zondaars, u die op twee gedachten hinkt; laat uw hart zuiver voor God zijn."

 

Overdenking van vandaag:

Verneder jezelf. Dat klinkt een beetje raar. We leven in een cultuur van "ga tegen elke prijs door" en "kijk niet om, want de concurrentie haalt jou in". Die cultuur van zelf-promotie, het klinkt een beetje raar.  

Nederigheid is een vergeten deugd. Vaak verward met zwakte of verlegenheid. Nederigheid is onze juiste plaats weten in de wereld zonder het tentoon te stellen. Alleen God kan op een permanente wijze verheerlijken, het draait er dus om dat we onze plaats weten voor hem en dat we God de ruimte geven om ons een plaats te geven die hij kiest en waar we hem kunnen eren.

 

Gebed:

Abba Vader, de heilige God, dank u dat u mij toelaat in uw aanwezigheid. Als ik denk aan alles wat u hebt gedaan, het ongelofelijke universum dat u gemaakt hebt en bijeen houdt met uw woord, ben ik verbaasd dat u mij uitnodigt in uw aanwezigheid. Ik ben verbaasd dat u zelfs zorg draagt over mijn keuze van woorden. Dank u dat u mij kent en een plan hebt voor mijn leven. Help me om elke dag te leven met nederigheid en genade voor anderen wanneer ik probeer u te verheerlijken in alle dingen. Door Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

25 januari 2022 Filippensen 4:8
24 januari 2022 Galaten 6:1
23 januari 2022 Jakobus 1:5
22 januari 2022 Matthëus 7:7-8
21 januari 2022 Galaten 6:7-8
20 januari 2022 Jakobus 1:2-3
19 januari 2022 Matthëus 7:12
 

Home