Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 24 januari 2026

 

Galaten 6:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Broeders, indien ook een mens vervallen ware door enige misdaad, gij, die geestelijk zijt, brengt den zodanige te recht met den geest der zachtmoedigheid; ziende op uzelven, opdat ook gij niet verzocht wordt." (Ga 6:1 STV)

"Broeders en zusters, als iemand op een misstap betrapt wordt, dan moet u, die door Gods Geest geleid wordt, hem weer op het rechte pad brengen in een geest van zachtmoedigheid. En kijk naar uzelf: ook u kunt in verleiding komen."

"Broeders, zelfs indien iemand op een overtreding betrapt wordt, helpt gij, die geestelijk zijt, hem terecht in een geest van zachtmoedigheid, ziende op uzelf; gij mocht ook eens in verzoeking komen."

"Broeders en zusters, wanneer u merkt dat een van u een misstap heeft begaan moet u, die door de Geest geleid wordt, hem zachtmoedig weer op het rechte pad brengen. Pas op dat u ook zelf niet tot misstappen wordt verleid."

"Broeders, als iemand op iets verkeerds wordt betrapt, moet u (als mensen die door de Geest geleid worden) hem vriendelijk terechtwijzen. Vergeet niet dat u zelf ook in de verleiding kunt komen iets verkeerds te doen."

 

Overdenking van vandaag:

Op een dag waarop ingrijpen in iemands leven niet meer politiek en sociaal correct is, weerklinken deze verzen als een schot in een stille nacht. Zonde is nog steeds reŽel en is net zo dodelijk als altijd. Maar omdat wij vrezen dat we gekenmerkt worden als subjectief en eigengerechtig, laten wij velen die gevangen zijn door de zonde naar hun geestelijke dood gaan.  

De oproep is voor niet-oordelende tussenkomst - wij erkennen de ernst van de zonde en de nood van de zondaar, zonder ons arrogant te voelen in onze gerechtigheid. "Dat doe ik, maar voor de genade van God."

 

Gebed:

Vader, vergeef mijn zonden zoals ik degenen vergeef die tegen mij hebben gezondigd. Maar Vader, help ook mijn hart om gegrepen te worden door de ernst van effecten van zonde en geraakt te worden om in actie te komen om anderen te helpen die erdoor gevangen zijn. Door Jezus, die kwam om mij te redden van mijn zonde, bid ik. Amen

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

23 januari 2026 Jakobus 1:5
22 januari 2026 MatthŽus 7:7-8
21 januari 2026 Galaten 6:7-8
20 januari 2026 Jakobus 1:2-3
19 januari 2026 MatthŽus 7:12
18 januari 2026 1 KorinthiŽrs 10:13
17 januari 2026 Filippensen 2:14-16
 

Home