Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 23 januari 2026

 

Jakobus 1:5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En indien iemand van u wijsheid ontbreekt, dat hij [ze] van God begere, Die een iegelijk mildelijk geeft, en niet verwijt; en zij zal hem gegeven worden." (Jak 1:5 STV)

"Als iemand van u wijsheid tekort komt, moet hij God erom bidden, en dan zal hij wijsheid ontvangen, want God geeft aan iedereen zonder voorbehoud en verwijt."

"Indien echter iemand van u in wijsheid te kort schiet, dan bidde hij God daarom, die aan allen geeft, eenvoudigweg en zonder verwijt; en zij zal hem gegeven worden."

"Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven."

"Als u wilt weten wat God van u verwacht, vraag het Hem en Hij zal het u graag vertellen. Want Hij staat altijd klaar om ieder die Hem daarom vraagt, voldoende wijsheid te geven; Hij zal het u niet kwalijk nemen."

 

Overdenking van vandaag:

Wijsheid is die ontastbare eigenschap die wij respecteren bij anderen en zo moeilijk vinden te ontwikkelen in onszelf. Maar God belooft het aan degenen die echt vragen. Maar onthoud het geheim van het vragen (ASK) - vraag, zoek en klop. Of nog beter; onderzoek Spreuken 2.  

Wijsheid is alleen van ons als wij het zoeken hiernaar vˇˇr alle andere dingen plaatsen en het meer waarderen dan alle andere plezieren. God verlangt ernaar het te geven, maar er is iets dat eist dat wij geestelijke wijsheid waarderen voordat we het kunnen ontvangen.

 

Gebed:

Genadig Gever van alle goede gaven, zegen mij alstublieft met wijsheid voor de rest van mijn leven en vooral vandaag. Laat me uw wil weerspiegelen en leven voor uw glorie in al mijn beslissingen. Laat uw koninkrijk mijn hart leiden wanneer ik mijn keuzes maak en zoek om uw Geest te hebben als leidraad op uw wegen. Ik moet bekennen, Vader, dat ik mijn eigen stappen niet kan doen zonder uw hulp, dus geef mij alstublieft wijsheid voor elke dag. Ik bid in Jezus naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

22 januari 2026 MatthŰus 7:7-8
21 januari 2026 Galaten 6:7-8
20 januari 2026 Jakobus 1:2-3
19 januari 2026 MatthŰus 7:12
18 januari 2026 1 KorinthiŰrs 10:13
17 januari 2026 Filippensen 2:14-16
16 januari 2026 Galaten 5:16
 

Home