Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 22 januari 2026

 

MatthŽus 7:7-8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Bidt, en u zal gegeven worden; zoekt, en gij zult vinden; klopt, en u zal opengedaan worden. Want een iegelijk, die bidt, die ontvangt; en die zoekt, die vindt; en die klopt, dien zal opengedaan worden." (Mt 7:7-8 STV)

"'Vraag en u zult krijgen; zoek en u zult vinden; klop en er zal voor u worden opengedaan. Ja, ieder die vraagt, zal krijgen, en wie zoekt, zal vinden, en voor wie aanklopt, zal worden opengedaan."

"Bidt en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en u zal opengedaan worden. Want een ieder, die bidt, ontvangt, en wie zoekt, vindt, en wie klopt, hem zal opengedaan worden."

"Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. Want ieder die vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan."

"Bid en u zult ontvangen wat u bidt. Zoek en u zult vinden wat u zoekt. Klop en de deur zal voor u worden opengedaan. Want ieder die bidt, ontvangt. Wie zoekt, vindt. En voor wie klopt, gaat de deur open."

 

Overdenking van vandaag:

Vraag! Zo vaak zijn we bang om te vragen voor hulp, omdat we toe moeten geven dat we het antwoord niet hebben. Zoek! Inspanning en belangstelling en doorzettingsvermogen zijn nodig en dat is soms moeilijk. Klop! In een tijdperk van deurbellen, is dit een vergeten actie.  

Echter God wil dat wij gebruik maken van het A.S.K.-principe (Ask-vraag, Seek-zoek, Knock-klop) en ons hart voor hem brengen. Dus laten we niet alleen zeuren, klagen, verlangen en wensen. Laten we onze Vader vragen (A.S.K.) en zoeken naar zijn glorie.

 

Gebed:

Wachtende Vader, het spijt me dat u zo vaak alleen maar mijn huilen hoort en mijn klachten en zorgen. U bent zo gul geweest met uw liefde. Help me om mijn hart vandaag op u en uw wil gericht te houden als ik u vraag om de dingen die op mijn hart liggen te voldoen. Door Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

21 januari 2026 Galaten 6:7-8
20 januari 2026 Jakobus 1:2-3
19 januari 2026 MatthŽus 7:12
18 januari 2026 1 KorinthiŽrs 10:13
17 januari 2026 Filippensen 2:14-16
16 januari 2026 Galaten 5:16
15 januari 2026 Johannes 8:31-32
 

Home