Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 21 januari 2026

 

Galaten 6:7-8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Dwaalt niet; God laat Zich niet bespotten; want zo wat de mens zaait, dat zal hij ook maaien. Want die in zijn eigen vlees zaait, zal uit het vlees verderfenis maaien; maar die in den Geest zaait, zal uit den Geest het eeuwige leven maaien." (Ga 6:7-8 STV)

"Maak u niets wijs: God laat niet met zich spotten. Een mens oogst wat hij zaait. Wie zaait op de akker van zijn zelfzucht, zal er verderf van oogsten. Maar wie zaait op de akker van de Geest, zal daarvan eeuwig leven oogsten."

"Dwaalt niet, God laat niet met Zich spotten. Want wat een mens zaait, zal hij ook oogsten. Want wie op [de akker van] zijn vlees zaait, zal uit zijn vlees verderf oogsten, maar wie op [de akker van] de Geest zaait, zal uit de Geest eeuwig leven oogsten."

"Vergis u niet, God laat niet met zich spotten: wat een mens zaait, zal hij ook oogsten. Wie op de akker van zijn zondige natuur zaait oogst de dood, maar wie op de akker van de Geest zaait oogst het eeuwige leven."

"Maak uzelf niets wijs: God laat niet met Zich spotten. Wat iemand zaait, zal hij ook oogsten. Wie naar de oude menselijke natuur leeft, kan alleen maar dood en verderf verwachten. Maar wie door de Heilige Geest leeft, zal ervaren dat de Geest eeuwig leven geeft."

 

Overdenking van vandaag:

Is het niet ongelofelijk hoe enorme bomen groeien uit kleine zaden! Dit principe gaat door zo lang er leven is. We kunnen ons nooit helemaal onttrekken van het zaad dat we zaaien. Dus laten we niet proberen onszelf voor de gek te houden terwijl we proberen God te vleien. Laten we ervoor zorgen dat de zaden die we zaaien de zaden zijn die willen dat ze ontkiemen!

 

Gebed:

Eeuwige God, die leefde voordat de tijd begon en die de 'Grote Ik BEN' zal zijn wanneer de tijd er niet meer is; zegen het zaad dat ik zaai, dat zij vruchten afwerpen voor u en wilt U degenen zegenen die ik liefheb. Door Jezus, de korrelgraan die stierf en begraven werd, zodat echt leven voort kan bloeien. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

20 januari 2026 Jakobus 1:2-3
19 januari 2026 MatthŽus 7:12
18 januari 2026 1 KorinthiŽrs 10:13
17 januari 2026 Filippensen 2:14-16
16 januari 2026 Galaten 5:16
15 januari 2026 Johannes 8:31-32
14 januari 2026 1 Johannes 4:20-21
 

Home