Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 20 januari 2026

 

Jakobus 1:2-3

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Acht het voor grote vreugde, mijn broeders, wanneer gij in velerlei verzoekingen valt; Wetende, dat de beproeving uws geloofs lijdzaamheid werkt." (Jak 1:2-3 STV)

"Mijn broeders en zusters, beschouw het als een groot geluk, wanneer allerlei beproevingen u overkomen. Want u weet: als uw geloof de beproeving doorstaat, dan is standvastigheid het gevolg."

"Houdt het voor enkel vreugde, mijn broeders, wanneer gij in velerlei verzoekingen valt, want gij weet, dat de beproefdheid van uw geloof volharding uitwerkt."

"Het moet u tot grote blijdschap stemmen, broeders en zusters, als u allerlei beproevingen ondergaat. Want u weet: wanneer uw geloof op de proef wordt gesteld, leidt dat tot standvastigheid."

"Beste broeders, is uw leven vol moeilijkheden en verleidingen? Wees dan maar blij; want als de weg ruw is, kan uw geduld groeien."

 

Overdenking van vandaag:

"Blijf volhouden!" Er zijn weinig eigenschappen belangrijker dan doorzettingsvermogen. De belangrijkste prestaties in het leven gebeuren door het doorzettingsvermogen. Het meeste "geluk" doet zich voor wanneer we lang genoeg doorzetten voor het "magische moment" om te gebeuren - met andere woorden; ik geloof niet in geluk. 

Edison zei dit het beste: de grootste ontdekkingen van het leven, 's werelds grootste ontdekkingen, zijn eigen meest fantastische uitvindingen zijn "1% inspiratie en 99% transpiratie."  

"Blijf doorgaan!" en zie dat de glorie van God in jou komt, niet door geluk, maar door Gods genade, liefde en voorzienigheid!

 

Gebed:

Onveranderlijke en onwankelbare God, help mij te verdragen bij beproeving en mijn ware karakter te bewijzen met volharding wanneer ik onder vuur kom te staan. Help mij door de vrienden die u in mijn leven heeft gestuurd en door de kracht van uw geschenk, de Heilige Geest. Geef mijn geloof moed en uithoudingsvermogen, zodat mijn leven uw blijvende kracht dagelijks toont. Ik bid in de naam van hem die trouw bleef, zelfs tot de dood, Jezus Christus, mijn Heer. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

19 januari 2026 Matthėus 7:12
18 januari 2026 1 Korinthiėrs 10:13
17 januari 2026 Filippensen 2:14-16
16 januari 2026 Galaten 5:16
15 januari 2026 Johannes 8:31-32
14 januari 2026 1 Johannes 4:20-21
13 januari 2026 2 Korinthiėrs 5:19-20
 

Home