Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 18 januari 2026

 

1 Korinthiėrs 10:13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ulieden heeft geen verzoeking bevangen dan menselijke; doch God is getrouw, Die u niet zal laten verzocht worden boven hetgeen gij vermoogt; maar Hij zal met de verzoeking ook de uitkomst geven, opdat gij ze kunt verdragen." (1Co 10:13 STV)

"U hebt geen beproeving doorstaan die niet voor mensen te dragen is. U kunt op God vertrouwen; hij zal niet toelaten dat u boven uw krachten beproefd wordt. En wanneer u beproefd wordt, zal hij ook voor uitkomst zorgen zodat u de beproeving doorstaat."

"Gij hebt geen bovenmenselijke verzoeking te doorstaan. En God is getrouw, die niet zal gedogen, dat gij boven vermogen verzocht wordt, want Hij zal met de verzoeking ook voor de uitkomst zorgen, zodat gij ertegen bestand zijt."

"U hebt geen beproevingen te doorstaan die niet voor mensen te dragen zijn. God is trouw en zal niet toestaan dat u boven uw krachten wordt beproefd: hij geeft u mét de beproeving ook de uitweg, zodat u haar kunt doorstaan."

"De beproevingen die u hebt ondergaan, zijn niet ongewoon. God is trouw; Hij zal ervoor zorgen dat de beproevingen u niet teveel worden. Hij zal ook een uitweg uit de beproevingen geven, zodat u er tegen opgewassen bent."

 

Overdenking van vandaag:

VERLEIDING ... We hebben het allemaal meegemaakt. Satans wondermiddel ontworpen voor ons persoonlijk. "Niemand zal het ooit weten; bovendien zal het niemand pijn doen!" fluistert een mysterieuze stem die klinkt als onze eigen stem.  

Zelfs als deze twee beweringen waar zijn, en dat zijn ze nooit echt, zou het uitmaken omdat iets in ons, ons behoedt voor dat waarvan we weten dat het verkeerd is. Een lijn van verdediging is simpelweg om onszelf te herinneren dat wij niet alleen zijn in deze verleiding - anderen hebben het ervaren en het overwonnen, dus kunnen wij dat ook, door de hulp van God en de kracht van zijn Heilige Geest.

 

Gebed:

Meest Heilige Vader, bewaak mijn hart voor verleiding en mijn leven voor zonde. Ik wil u dienen met volle toewijding. Vergeef me voor mijn vroegere zonden, versterk mij met uw Heilige Geest door uw genade en door uw woord, zodat ik de verleidingen mag overwinnen die Satan gebruikt om mij van u te scheiden. Door mijn Behoeder en Verlosser bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

17 januari 2026 Filippensen 2:14-16
16 januari 2026 Galaten 5:16
15 januari 2026 Johannes 8:31-32
14 januari 2026 1 Johannes 4:20-21
13 januari 2026 2 Korinthiėrs 5:19-20
12 januari 2026 Galaten 3:26-29
11 januari 2026 Psalm 118:5-6
 

Home