Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 3 maart 2024

 

1 KorinthiŽrs 3:3

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want gij zijt nog vleselijk; want dewijl onder u nijd is, en twist, en tweedracht, zijt gij niet vleselijk, en wandelt [gij] [niet] naar den mens?" (1Co 3:3 STV)

"Dat kunt u ook nu niet. Want u leeft nog altijd als mensen van deze wereld. Want als u jaloers bent en onenigheid hebt, is dat dan geen bewijs van uw wereldse gezindheid en leeft u dan niet puur menselijk?"

"want gij zijt nog vleselijk. Want als er onder u nijd en twist is, zijt gij dan niet vleselijk, en leeft gij niet als [onveranderde] mensen?"

"want u bent nog gebonden aan de wereld. Wanneer u afgunstig en verdeeld bent, dan bent u toch gebonden aan de wereld, dan leeft u toch als ieder ander?"

"Want als u jaloers bent en elkaar niet kunt verdragen, wordt u blijkbaar nog door uw eigen verlangens beheerst. Dan bent u net als de ongelovige mensen."

 

Overdenking van vandaag:

De christenen in Korinthe schepten op over het feit dat ze wijs, begaafd en tolerant waren. Maar, ongeacht hoe getalenteerd een kerk, hoe vol van aardse wijsheid, hoe tolerant, als de mensen van die kerk gevangen zijn in pietluttige argumenten, kliekvorming en ronduit lelijke gevechten, dan zijn ze onvolwassen. In plaats van een plek te zijn waar men Christus kent en toont, is het nog een samenzijn van menselijke eigenaardigheden.

 

Gebed:

Heilige en Rechtvaardige Vader, maak mij alstublieft bewust van mijn eigen zonde, vooral die ik negeer of niet onder ogen wil zien. Help mij om mijn zwakheden te zien. Zegen me in mijn zoektocht om mijn zonde en onvolkomenheden te overwinnen door de kracht van uw Geest. En nog meer, lieve Vader, verneder mij met tederheid en laat mij tot bekering komen wanneer ik jaloers, twistziek, pietluttig ben of deel ben van een kliek. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

2 maart 2024 MatthŽus 3:1-2
1 maart 2024 1 Johannes 3:1
29 februari 2024 Lukas 2:29-30
28 februari 2024 Jeremia 2:28
27 februari 2024 DaniŽl 2:27-28
26 februari 2024 Jakobus 2:26
25 februari 2024 Johannes 2:24-25
 

Home