Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 14 januari 2026

 

1 Johannes 4:20-21

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Indien iemand zegt: Ik heb God lief; en haat zijn broeder, die is een leugenaar; want die zijn broeder niet liefheeft, dien hij gezien heeft, hoe kan hij God liefhebben, Dien hij niet gezien heeft? En dit gebod hebben wij van Hem, [namelijk] dat die God liefheeft, ook zijn broeder liefhebbe." (1Jo 4:20-21 STV)

"Als iemand zegt: Ik heb God lief, maar hij haat zijn broeder, dan is hij een leugenaar. Want hij kan God, die hij nooit gezien heeft, onmogelijk liefhebben, als hij zijn broeder niet liefheeft die hij wel ziet. We hebben van Christus dan ook dit gebod gekregen: wie God liefheeft, moet ook zijn broeder liefhebben."

"Indien iemand zegt: Ik heb God lief, doch zijn broeder haat, dan is hij een leugenaar; want wie zijn broeder, die hij gezien heeft, niet liefheeft, kan [ook] God, die hij niet gezien heeft, niet liefhebben. En dit gebod hebben wij van Hem: Wie God liefheeft, moet ook zijn broeder liefhebben."

"Als iemand zegt: 'Ik heb God lief, 'maar hij haat zijn broeder of zuster, is hij een leugenaar. Want iemand kan onmogelijk God, die hij nooit gezien heeft, liefhebben als hij de ander, die hij wel ziet, niet liefheeft. We hebben dan ook dit gebod van hem gekregen: wie God liefheeft, moet ook de ander liefhebben."

"Als iemand zegt dat hij van God houdt, maar een hekel aan zijn broeder heeft, is hij een leugenaar. Als hij niet van zijn broeder houdt die hij kan zien, hoe kan hij dan van God houden Die hij nooit heeft gezien? God heeft duidelijk gezegd dat wij niet alleen van Hem moeten houden, maar ook van onze broeder."

 

Overdenking van vandaag:

Liefhebben! Het woord kan van alles betekenen. Velen in de christelijke gemeenschap hebben geprobeerd het te definiėren door een woordenboek of lexicon, niet realiserend wat het sleutelwoord voor liefde is; 'agape'( zelf opofferende liefde) is gedefinieerd door actie.  

Voordat christenen begrip kregen van 'agape', betekende dit hetzelfde als wat ons woord vandaag doet: bijna alles! Maar als je 1 Johannes leest, zie je wat liefde is door wat God doet. God toont zijn liefde. Hij vraagt ons om hetzelfde te doen voor onze broeders en zusters. Liefde moet meer zijn dan praten, maar het moet daadwerkelijk in actie worden aangetoond!

 

Gebed:

Dierbare Vader, u hebt zo genadevol uw liefde met mij gedeeld. Ik moet bekennen, in mijn hart ben ik van plan om anderen lief te hebben zoals u doet, maar mijn intenties worden vaak weggespoeld door "druk-heid" of schroom. Vader, stimuleer me door uw Geest om mijn liefde voor anderen te tonen in daden en niet alleen in denken en praten. Door Jezus, uw grootste tonen van liefde bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

13 januari 2026 2 Korinthiėrs 5:19-20
12 januari 2026 Galaten 3:26-29
11 januari 2026 Psalm 118:5-6
10 januari 2026 1 Petrus 1:15-16
9 januari 2026 Matthėus 6:19-20
8 januari 2026 Amos 5:14-15
7 januari 2026 Efeziėrs 5:1-2
 

Home