Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 15 januari 2026

 

Johannes 8:31-32

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Jezus dan zeide tot de Joden, die [in] Hem geloofden: Indien gijlieden in Mijn woord blijft, zo zijt gij waarlijk Mijn discipelen; En zult de waarheid verstaan, en de waarheid zal u vrijmaken." (Joh 8:31-32 STV)

"Tegen de Joden die in hem geloofden, zei Jezus: 'Als u mijn woorden vasthoudt, bent u werkelijk volgelingen van mij; u zult de waarheid kennen en de waarheid zal u vrijmaken.'"

"Jezus dan zeide tot de Joden, die in Hem geloofden: Als gij in mijn woord blijft, zijt gij waarlijk discipelen van Mij en gij zult de waarheid verstaan, en de waarheid zal u vrijmaken."

"En tegen de Joden die in hem geloofden zei Jezus: 'Wanneer u bij mijn woord blijft, bent u werkelijk mijn leerlingen. U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.'"

"Jezus zei tegen de Joden die in Hem geloofden: "Als u zich houdt aan wat Ik zeg, bent u werkelijk mijn discipelen. Dan zult u de waarheid kennen en door de waarheid bevrijd worden."

 

Overdenking van vandaag:

Er zijn weinig dingen meer begeerd dan vrijheid. Mensen sterven ervoor. Mensen bidden ervoor. Mensen streven ernaar. Echte vrijheid is afkomstig uit het kennen van waarheid. Het kennen van waarheid komt uiteindelijk door te leven in gehoorzaamheid aan Jezus. Waarheid is niet zomaar iets waar je aan denkt of wat je gelooft. Waarheid is wat je doet, hoe je leeft. Jezus' lessen eindigen vaak met de uitroep: Zalig zijn jullie die deze dingen doen! Alleen door te doen, zullen we ooit weten wat de waarheid is die ons vrijmaakt.

 

Gebed:

Glorie, eer, macht en lof aan de enige ware God. Vader, ik zoek niet alleen uw aanwezigheid in mijn dagelijks leven, maar ook uw tevredenheid in de keuzes die ik maak. Leer me alstublieft meer van uw waarheid wanneer ik vandaag probeer te leven in gehoorzaamheid aan uw woord en uw wil. Door Jezus, het levende Woord bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 januari 2026 1 Johannes 4:20-21
13 januari 2026 2 KorinthiŽrs 5:19-20
12 januari 2026 Galaten 3:26-29
11 januari 2026 Psalm 118:5-6
10 januari 2026 1 Petrus 1:15-16
9 januari 2026 MatthŽus 6:19-20
8 januari 2026 Amos 5:14-15
 

Home