Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 11 januari 2026

 

Psalm 118:5-6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Uit de benauwdheid heb ik den HEERE aangeroepen; de HEERE heeft mij verhoord, [stellende] [mij] in de ruimte. De HEERE is bij mij, ik zal niet vrezen; wat zal mij een mens doen?" (Ps 118:5-6 STV)

"Ik voelde me beklemd en riep de Heer; hij gaf mij antwoord en ik kon weer ruim ademhalen. De Heer is met mij, ik ben niet bang meer: wat kunnen mensen mij nog doen?"

"Uit de benauwdheid heb ik tot de HERE geroepen, de HERE heeft mij geantwoord en mij in de ruimte gesteld. De HERE is met mij, ik zal niet vrezen; wat zou een mens mij doen?"

"In mijn nood heb ik geroepen: 'HEER !'En de HEER antwoordde, hij gaf mij ruimte. Met de HEER aan mijn zijde heb ik niets te vrezen, wat kunnen mensen mij doen?"

"Toen ik het heel erg moeilijk had, heb ik de HERE aangeroepen. Hij heeft mij antwoord gegeven en mij bevrijd. Ik kon het allemaal weer aan. De HERE is dicht bij mij, ik ben nergens meer bang voor. Want wat kan een mens mij nu nog aandoen?"

 

Overdenking van vandaag:

Het begin van het jaar is een probeer-tijd voor mensen om wie ik geef. Misschien is het voor jou zo geweest of de mensen om wie je geeft. Mijn gebed voor jou en voor hen is dat ze de troost mogen kennen van Gods aanwezigheid.  

Of het nu gaat om het populaire gedicht "Voetstappen" of het bekende "Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij (psalm 23:4); de aanwezigheid van de Heer is absoluut essentieel voor het opkomen tegen onze angst! De Heer verlangt er echt naar om met ons te zijn, vooral op die momenten wanneer we ons het meest alleen voelen. Hij vertelde dat aan ons door angst te ervaren, alleen, zelf, op het kruis.

 

Gebed:

Ik ben dankbaar, God, dat u geweigerd hebt God te zijn op een veilige afstand. Omdat u kwam en voelde hoe het was om in de steek gelaten te worden, verlaten en alleen te zijn, weet ik dat ik erop kan vertrouwen dat ik nooit verlaten zal worden door u. Geef me alstublieft een beter gevoel van uw aanwezigheid bij me in mijn leven vandaag, ik bid dit door Jezus. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

10 januari 2026 1 Petrus 1:15-16
9 januari 2026 MatthŽus 6:19-20
8 januari 2026 Amos 5:14-15
7 januari 2026 EfeziŽrs 5:1-2
6 januari 2026 1 Petrus 1:13
5 januari 2026 Jesaja 1:16-17
4 januari 2026 Micha 6:8
 

Home