Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 10 januari 2026

 

1 Petrus 1:15-16

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar gelijk Hij, Die u geroepen heeft, heilig is, [zo] wordt ook gijzelven heilig in al [uw] wandel; Daarom dat er geschreven is: Zijt heilig, want Ik ben heilig." (1Pe 1:15-16 STV)

"geroepen, is heilig. Leid dan ook zelf een heilig leven. Er staat immers geschreven: Wees heilig, omdat ik heilig ben."

"maar gelijk Hij, die u geroepen heeft, heilig is, wordt [zo] ook gijzelf heilig in al uw wandel; er staat immers geschreven: Weest heilig, want Ik ben heilig."

"maar leid een leven dat in alle opzichten heilig is, zoals hij die u geroepen heeft heilig is. Er staat immers geschreven: 'Wees heilig, want ik ben heilig.'"

"Wees heilig in alles wat u doet, want de Here Die u heeft geroepen om Zijn kind te worden, is heilig. Hij heeft dat Zelf gezegd: "Wees heilig, want Ik ben heilig."

 

Overdenking van vandaag:

"Heilig" is één van die woorden die we doorgaans associëren met het "glas-in-lood-getto" - een woord dat alleen "kerkmensen" gebruiken. Dat mag waar zijn, maar het is nog steeds een grote theorie.  

Ieder kind weet dat je geen hamburger en patat eet op porselein. Moeders porselein is gereserveerd voor "speciaal gezelschap" of "speciale gelegenheden." Hamburgers zijn voor papieren en plastic borden, porselein is voor speciale evenementen. Wanneer God ons vraagt om heilig te zijn, vraagt hij ons om porselein te zijn - iets speciaals voor hem en zoals Petrus benadrukt, net als hij.

 

Gebed:

Heilige Heer, almachtige God, ik kom bij u, wetende hoe groot de afstand is tussen uw heiligheid en mijn gewoonheid. Ik dank u dat u mij heilig maakt door het offer van Jezus en door het sturen van uw Heilige Geest om in mij te leven. Ontvang alstublieft mijn leven vandaag als een heilig offer voor u. Ik bid in de naam van Jezus, de wegbereider en verbeteraar van mijn geloof. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

9 januari 2026 Matthëus 6:19-20
8 januari 2026 Amos 5:14-15
7 januari 2026 Efeziërs 5:1-2
6 januari 2026 1 Petrus 1:13
5 januari 2026 Jesaja 1:16-17
4 januari 2026 Micha 6:8
3 januari 2026 Titus 2:11-12
 

Home